Dag 06: On the Road

We zijn laat voor ons doen vanmorgen, maar dat heeft een reden. We moeten nog even langs Flagstaff. Alleen zijn we nog niet zover. We doen ons ding, pakken alle spullen weer in, zetten alles alvast in de auto in en gaan ontbijten op de veranda van het hotel. Als we klaar zijn, checken we uit en stellen Jack in op de dichtstbijzijnde Best Buy in Flagstaff. Monique kruipt achter het stuur, zodat ik later het blog van gisteren kan afmaken.
Als we dichterbij Flagstaff komen, zien we dat we maar weinig tijd zullen verliezen, omdat we dezelfde weg moeten rijden naar Escalante in Utah. Dat komt dus mooi uit.

We stoppen bij de Best Buy en lopen naar binnen. Monique loopt doelgericht naar de GoPro artikelen. Ze is op zoek naar een afstandsbediening, zodat de camera aan de buitenkant van de auto geplaatst kan worden. Hij hangt er niet en een verkoper hangt een heel verhaal op dat ie alleen online verkocht kan worden, of zo. Dat geloven we niet, maar een andere mogelijkheid is er niet echt. Dan proberen we de dichtstbijzijnde Walmart en laat die nou net nog een afstandsbediening op voorraad hebben. De medewerker heeft in de gaten dat we Nederlands zijn en begint een heel verhaal over het Nederlands elftal en de wereldkampioenschappen.
Als we hebben afgerekend, rijden we nog even door naar de Starbucks voor een kop koffie. Monique vindt dat ik die moet gaan halen en dat doe ik als een mak lammetje. Maar ik zorg er wel voor dat de cappuccino oersterk is! Blijven we in ieder geval goed wakker.

We zetten Jack weer aan en stellen ‘m in op Escalante. Oeps! Dat denken we allebei als we de verwachte aankomsttijd zien! Dat is ietwat later dan gedacht. Hopelijk zullen we nog wat tijd inhalen. We rijden gestaag door en ondertussen schrijf ik het blog af. Net als ik een beginnetje wil maken met het blog vandaag, wordt het wegdek een stuk slechter. De rest komt vanavond wel.

Bij de splitsing naar Page zien we ineens waarom de rit van vandaag zoveel langer gaat duren. De weg naar Page is afgesloten. Ik vermoed dat die afsluiting komt doordat een aantal jaren geleden ineens delen van het wegdek braken en er enorme gaten zijn ontstaan. Een soort van sinkholes, dus.

Dat betekent wel dat we gigantisch moeten omrijden. Niet dat dat een enorme straf is, want we rijden door een van de mooiste gebieden in het Zuidwesten. Marble Camyon, Vermillion Cliffs, the Cliff Dwellers! Het is een lust voor het oog. Maar tijd om te stoppen hebben we niet. Daarbij hebben we volgens Monique al 600 foto’s van dit gebied.
Vlak na Marble Canyon ruilen we van plaats en ga ik achter het stuur.

In Jacob Lake maken we een pitstop. Ik ga de tank volgooien, terwijl Monique iets lekkers gaat halen bij het restaurant. Jaren geleden hebben we hier de lekkerste appeltaart gegeten en sinds die tijd kunnen we niet doorrijden zonder een stukje te halen. Dat gaan we later lekker oppeuzelen.

Voordat we verder rijden, proberen we Kiva Koffeehouse te bellen. Bij de reservering hebben we aangegeven dat we rond 16 uur zullen inchecken, maar dat gaan we never nooit niet halen. Sterker nog, omdat we een uur verliezen (het is in Utah een uur later) zal het veel later worden. Helaas krijgen we geen verbinding, maar we kunnen het in Kanab nog eens proberen.
In sneltreinvaart rij ik naar Kanab en net nadat we dit stadje weer uitrijden, krijgt Monique contact met Kiva Koffehouse. Natuurlijk is het geen probleem als we later aankomen, ze laten de deur van de cottage open en leggen de sleutel binnen neer.

Gerustgesteld rijden we weer verder en na verloop van tijd kunnen we eindelijk de Scenic Byway 12 oprijden. Nu is het einde in zicht. Omdat we eerst door het stadje rijden, besluiten we dat het handig is als we eerst een hapje gaan eten bij Escalante Outfitters. Hier hebben we ook eindelijk weer eens een goede internet verbinding.

Na het eten gaan we snel richting de cottage waar Monique meteen aan de slag gaat met de camera. Eens kijken of we die startrail er dit keer eindelijk op kunnen krijgen.

Geen foto’s vandaag, zoals eerder aangegeven hebben we er al zo’n 600 van het gebied waar we vandaag doorheen zijn gereden!

7 reacties op Dag 06: On the Road

 1. Karin zegt:

  @Mo: hoe bevalt het rijden in Amerika?

 2. Monique zegt:

  Leuk hoor, lekker relaxed. Wel veel afleiding om me heen..zo mooi hier!

 3. Jasper zegt:

  Binnenkort ook een GoPro filmpje op het Blog dames?

 4. pa en ma zegt:

  ja hoorrrrrrrrrr ik heb m gevonden.
  ik verheug me op die GoPro filmpjes

 5. Monique zegt:

  Ahhh nou weet ik ook wat GoPro is …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.