Dag 00: De route

Ook dit jaar hebben we besloten om maar weer terug te gaan naar het Zuidwesten. Het is een gebied dat ons prima ligt. Over het algemeen hebben we altijd goed weer en – niet geheel onbelangrijk – er is ook genoeg te zien.

Zoals gewoonlijk hebben we weer een wat ongebruikelijke route. We vliegen weer op Phoenix, gaan vervolgens naar New Mexico, maken een uitstapje naar Texas en gaan weer terug naar New Mexico, steken dwars door Utah naar Nevada, om daarna California aan te doen.

We hadden gehoopt dat we ingeloot zouden worden voor The Wave, maar helaas, ook dit jaar bracht ons geen geluk. Hierdoor moesten we serieus gaan nadenken over de verdere invulling van de route en ik kan je vertellen: dat was niet makkelijk! Het was zelfs zo erg dat we serieus overwogen hebben om de hele route compleet om te gooien en alles te annuleren wat we op dat moment al hadden geboekt.

Uiteindelijk besloten we om dat niet te doen. Er zijn teveel parken en bezienswaardigheden die we veel te graag (opnieuw) willen zien. Want ook dit jaar hebben we weer een leuke mix van oud en nieuw. En ook dit jaar zullen we op sommige plaatsen te weinig tijd hebben. Maar dat is niet erg. We kunnen altijd terug!

We starten ook dit jaar in Phoenix, waar we eerst een dagje rustig aan kunnen doen. Althans, voor onze begrippen. De volgende dag rijden we via de Apache Trail naar Portal, waar we Chiricahua National Monument willen bezoeken. Dan voert de trip ons naar White Sands National Monument, Carlsbad Caverns National Park en Guadaloupe Mountains National Park. Via Roswell gaan we op weg naar Farmington, want we willen terug naar Bisti Badlands en Valley of Dreams. Dan rijden we via Utah naar Las Vegas en daarna door naar Lone Pine voor de Alabama Hills en Trona Pinnacles National Natural Landmark, Death Valley National Park en Joshua Tree National Park, voordat we weer terugkomen in Scottsdale.

Dit zijn in hoofdlijnen de plannen, de rest gaan we vanaf nu invullen. De route zal niet mer wijzigen omdat bijna alle overnachtingen geboekt zijn op Phoenix, Las Vegas en Scottsdale na. Daarvoor wachten we nog op een mooie aanbieding. Gelukkig hebben we nog even, want we vertrekken pas op 18 september a.s.!

6 reacties op Dag 00: De route

 1. Monique zegt:

  Ik kan niet wachten 🙂

 2. Monique zegt:

  Nog een weekje!

 3. Leo en Truus zegt:

  Meiden goeie reis en we lezen wel op afstand wat jullie gaan zien en beleven.

 4. siemytijssen zegt:

  Hee meiden jullie gaan bijna….spannend en ga weer alles volgen….goeie vlucht en genietse

 5. siemytijssen zegt:

  tot in Phoenix dan hoor ik jullie weer

 6. Mark zegt:

  Veel plezier daar! Ik zal proberen aan jullie te denken tijdens de dam tot dam 😉 Al is het alleen maar om het vakantiegevoel een beetje te krijgen terwijl ik die tergende 16,1km afwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.