Dag 18: Regen, regen en meer regen

Vanmorgen, terwijl we al op weg zijn naar de volgende bestemming, leest Monique online dat het gisteren inderdaad een wolkbreuk is geweest. Rangers zijn gisteravond nog alle afgelegen kampeerplaatsen afgegaan om te controleren of kampeerders hulp nodig hadden. Maar gelukkig was alles goed en heeft de wolkbreuk geen ernstige gevolgen. Wel waren een paar honderd man gestrand, omdat ze niet verder konden rijden. Ook vanmorgen zien we dat veel wegen nog zijn afgesloten.

Gelukkig hebben wij geen last van afgesloten wegen, maar we zien wel dat het nog veel erger is geweest dan wij gisteren mee hebben gekregen. Ook nu regent het gestaag door. We hopen dat het gaat opklaren, anders heeft het geen zin om vandaag een tussenstop te maken.

Als we uiteindelijk Death Valley uitrijden en de weg naar Trona pakken, kunnen we op sommige stukken slechts stapvoets rijden. Zoveel troep ligt op de weg!

Lekker weer. Not!

Lekker weer. Not!

We vrezen het ergste voor de eerste stop vandaag. De bedoeling is om naar Trona Pinnacles National Natural Landmark te gaan, maar dat ligt aan een dirtroad. Ik hoop dat het in ieder geval gravel is, maar we zullen zien.

We rijden Trona binnen en niet alleen leunen de gebouwen van treurigheid tegen elkaar, het stinkt er verschrikkelijk. Online leest Monique dat Trona in de Eerste Wereldoorlog hoogtijdagen vierde. Zij konden namelijk als enige plaats in Amerika de grondstoffen voor munitie leveren. We zien dat ze inderdaad grondstoffen delven en dan met name mineralen. Daar komt dus de stank vandaan. Monique leest dat leraren hier meer betaald krijgen dan elders in het land omdat men hier in de eeuwige stank moeten wonen.

Dan laten we Trona en de stank achter ons en een paar mijl verder zien we de afslag naar de Pinnacles. We zien hoe de weg erbij ligt en nemen niet eens de moeite om te stoppen. We zien zo ook wel dat die onbegaanbaar is.

En ondertussen regent het nog steeds…

We rijden door naar Ridgecrest en zien dan zowaar een dun streepje blauwe lucht. We maken een pitstop voor koffie en als we verder rijden, zien we ook een Albertson. Daar gaan we meteen de laatste boodschappen halen. Als we met boodschappen de winkel uitkomen, is het voor de eerste keer vandaag droog.

Jammer genoeg duurt dat niet lang en het wordt ook niet lichter, tot we bij Twentynine Palms in de buurt komen. Maar daar waar het ook vooral warm zou moeten zijn, komt de temperatuur niet boven de 15 graden uit.

We zetten Jack uit en volgen de aanwijzingen die we van Laura hebben gekregen. Ook nu hebben we een huisje gehuurd. Een zogenaamd Desert Charm… geen idee wat we ons daar bij moeten voorstellen. Als we aankomen, denk ik bij mezelf: WTF! Het ziet er allemaal oud en vervallen uit en ik durf niet te denken aan wat we gaan aantreffen. Gelukkig blijkt dat mee te vallen. Het is een oud huisje, met overal kieren en scheuren, ongelooflijk oude meubels en… Ach wat, het is gewoon oude meuk. Klaar! We zijn dan ook verwend met de geweldige huizen, condo’s en appartementen die we tot nu toe hebben gehuurd op verschillende plekken. Gelukkig is het wel schoon. Dat onbehaaglijke gevoel dat we allebei hebben, daar besteden we maar niet teveel aandacht aan.

Eindelijk weer zon

Eindelijk weer zon

Woestijnplant

Woestijnplant

We brengen onze spullen naar binnen en relaxen wat. Het is eindelijk droog en we zien zowaar ook weer blauwe lucht! Ook verschijnen een aantal regenbogen en door de bewolking worden we getrakteerd op een mooie zonsondergang.
We checken het weer voor morgen en zien dat de zon weer terug gaat komen. Godzijdank!

IMG_3114 (2)

IMG_3146 (2)

We eten wat, relaxen nog wat meer en terwijl Monique iets met de foto’s doet, doe ik een spelletje. We hebben hier geen tv, geen radio en geen internet.

7 reacties op Dag 18: Regen, regen en meer regen

 1. Ronald zegt:

  Geen internet!!!!! Geen tv!!!!😖😖😖hahaha…afkicken. Wel weer mooie foto’s meisjes
  Veel plezier!

 2. Pa e n ma zegt:

  Ja,ja je maakt wat mee op zo’n reis.
  Schitterende foto’s, en nog even genieten!!!😎

 3. Mark zegt:

  En ik maar denken dat wij veel regen hebben gehad in mei… balen hoor, maar door al jullie verhalen… wat heb ik zin in vakantie!
  Aangezien ik lees dat jullie onderweg nog wel eens iets opzoeken op internet, neem ik aan dat jullie je niet hebben laten verleiden tot een crappy T-mobile simkaartje?

  • Sandrah zegt:

   Uiteindelijk hebben we maar 2 dagen echt slecht weer gehad. De andere keer zijn we gevlucht!
   Wij hadden een prepaid smartphone van verizon. Maar een keer geen bereik gehad. 🙂

   • Mark zegt:

    Slim! Zat zelf inderdaad ook te denken om de volgende keer een Verizon telefoon te kopen. Schijnt toch het best dekkende netwerk te zijn.

   • Sandrah zegt:

    T-mobile was wel volop aan het promoten dat ze hun dekking aan het uitbreiden waren. Maar we zijn er niet ingetrapt! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.