Dag 21: Een rustig dagje

Als eerste lopen we vanmorgen naar de receptie, want de airconditioning werkt niet goed. Wat we ook probeerden gisteravond, we kregen de thermostaat niet naar beneden en dat is niet fijn met de temperaturen hier.

We geven ons kamernummer door en vertellen dat we voor een paar uur weggaan. De receptionist vraagt of de monteur de kamer in mag terwijl wij op pad zijn. Volmondig zeggen we allebei “Ja!”. Hopelijk kunnen ze het fixen en is het lekker koel op de kamer als we vanmiddag terug komen.

Dan gaan we op weg naar Daily Dose in Old Town Scottsdale. We eten een overheerlijk ontbijt en rijden dan naar een van de winkelcentra in Tempe. Hier lopen we wat rond, maar het kan ons niet bekoren en we gaan dan ook al snel weer op weg naar een andere.

Bijna overal waar we zijn geweest, zien we aanwijzingen dat het beter gaat met de economie, maar dat gaat niet op voor het winkelcentrum waar we vervolgens terechtkomen.  We hadden al gewaarschuwd moeten zijn, toen we zagen dat de verlichting het niet deed in de garage. Maar als een stel blinde paarden valt ons nog niets op.

Totdat we het centrum binnenlopen. We zetten een stap of 20 en draaien dan tegelijkertijd weer om. Dit winkelcentrum staat op het punt om te gaan sluiten en in gedachten zie ik het al helemaal voor me. Over een paar jaar is het vast zo’n plek waar vage figuren in rond hangen en waar zelfs de politie niet naar binnen gaat…
Of het gaat tegen de vlakte, dat kan ook! Ik geef het eerlijk toe, ik heb een enorme fantasie!

Op naar de volgende en dit keer zien we eindelijk een parkeerplaats die vrijwel helemaal vol staat. Ehm… op een vrijdag? Dan merken we op dat het overal en vooral op de weg wel heel druk is. Zelfs voor een vrijdag.
Monique kijkt op Google en leest dat het dit weekend Columbus Day is. Geen wonder, veel scholen zijn dus vrij en er zijn weer enorme aanbiedingen, dus iedereen is op pad.

Maakt ons niet uit, wij lopen het winkelcentrum in en gaan kijken of ook wij hier en daar iets kunnen scoren. Na een tijdje blijkt dat dat aardig lukt en als Monique gaat afrekenen en daar een gezellig praatje maakt met de kassa dame, wiens nichtje onlangs nog in Nederland is geweest, krijgen we nog wat leuke kortingen ook! En nee, dit zijn geen kortingen van 15%, maar eerder van 75%!

Blij met onze aankopen, gaan we weer verder. We lopen hier en daar nog wat winkels in, maar we hebben het eigenlijk wel gezien.  Tijd om terug te gaan naar het hotel waar hopelijk de airco het weer doet.

Daar aangekomen lopen we godzijdank een overheerlijk koele kamer in. Zo, dat is effe wat beter dan gisteren. We relaxen wat, ik schrijf het blog van gisteren, terwijl Monique met de foto’s aan de slag gaat. Dan besluiten we om alvast wat zooi op te ruimen. De auto is al zo goed als leeg, dus alles wat in de koffers moet, kan worden ingepakt.

Als dat allemaal is gedaan, hebben we honger en gaan we op zoek naar de Mexicaan die Monique heeft uitgekozen, de Blue Adobe Grille. Het klinkt niet Mexicaans, maar volgens velen is het wel de beste Mexicaan in Scottsdale.

Het restaurant is snel gevonden en we krijgen meteen een tafeltje. We bestellen allebei en willen net wat zeggen als een zogenaamde muzikant zijn mond open doet. Het is zo slecht dat het op onze lachspieren begint te werken. Wat een gejank, zeg! Ongelooflijk!

Maar het moet gezegd, het eten is voortreffelijk! Jammer van het gejank, want het haalt wel het plezier een beetje weg en al snel besluiten we om het dessert maar te laten zitten.