Dag 00: De route

Na 3 jaar gaat het ein-de-lijk weer gebeuren: we gaan weer naar de States. Door omstandigheden ging het de vorige jaren niet lukken en hebben we een hernieuwde kennismaking gehad met Griekenland. Ook heerlijk met zon, zee, strand en vooral veel relaxen, lekker eten en veel gezelligheid en mij hoorde je absoluut niet klagen. Maar op het moment dat alle omstandigheden achter de rug waren en mij werd gevraagd waar ik naar toe wilde, was er voor mij maar 1 bestemming: The States!

Vervolgens ging het gesprek als volgt:

‘Maar denk je niet dat…’ ‘Nee!’ ‘Is het niet verstandiger om…?’ ‘Nee!’ ‘Maar…’ ’Nee, als jij naar Griekenland of zo wil, dan ga je lekker. Ik ga naar Amerika!’

Toen bleek dat ook Monique wel héél graag wilde, dus was de beslissing snel genomen en werd al snel bekend waar we dan naar toe wilden. Het Zuid Westen, natuurlijk. San Francisco stond hoog op het lijstje bij Monique, maar ik wilde graag terug naar Zion en Moab en we wilden ook niet zo belachelijk veel kilometers rijden zoals in 2015!

De manier om alles te doen wat we willen, is een one way trip. Starten in San Francisco en eindigen in Scottsdale. Inmiddels ligt de route vast, zijn de meeste hotelovernachtingen vastgelegd en zijn de plannen voor een groot deel klaar. Natuurlijk hebben we weer een aantal rijdagen, maar die blijven dit jaar wel beperkt. Ik ga er dan ook vanuit dat we dit jaar een super relaxte roadtrip gaan hebben. We zullen zien of dat ook zo uitkomt.

Voor de allereerste keer vliegen we niet vanaf Amsterdam, maar vanaf Brussel en begint onze vakantie een dag eerder. Door een opmerking op het Alles Amerika forum besloot ik eens te kijken wat de prijs was voor comfort+ tickets met vertrek vanaf Brussel. En dat scheelde wat euro’s! Per ticket zijn we 400 euro per persoon goedkoper uit! Nou, daar wilden we wel een hotelovernachting in Brussel voor nemen. We vertrekken dan ook een dag eerder met de trein (jaja, het gaat echt gebeuren) naar Brussel.

We vliegen uiteraard met Delta Airlines en vanwege mijn Gold status is de auto weer geboekt bij Hertz.

De route ziet er als volgt uit:

We starten in San Francisco en blijven daar een aantal dagen. We zijn al eerder in Frisco geweest, maar dat was op 11 september 2001. Niet de beste periode om te gaan sightsee-en, vooral omdat alles werd gesloten. Van San Francisco gaan we naar Sequoia en Kings Canyon National Park, dan rijden we naar Palm Springs, Las Vegas en Zion National Park. Vandaar uit rijden we door naar Moab om vervolgens via Colorado door te rijden naar Durango of Farmington. Daarna rijden we naar de eindbestemming Scottsdale, waar we nog 3 dagen kunnen relaxen.