Dag 16: Het regent, het regent…

We staan op met zware bewolking en regen. Dus doen we het lekker rustig aan, terwijl we ondertussen naar het weerkanaal kijken in de hoop dat zij wat positieve berichten hebben, maar in het hele gebied waar we zitten of naar toe kunnen is het slecht. Op sommige plekken is zelfs al sneeuw gevallen! Om een uur of 9 gaan we eens ontbijten en rond 11 uur zijn we eindelijk zover dat we wat kunnen gaan doen.  

Gelukkig is het buiten wat opgeklaard, maar we zien nog wel hele donkere wolken, dus voorlopig is het slechte weer nog niet over. Niets aan te doen, dus we gaan maar wat rondrijden in de omgeving. De unanieme beslissing wordt de La Sal Mountains Loop.

We stappen in de auto, rijden de garage uit en gaan meteen op weg. Een paar mijl verderop slaan we af, terwijl het inmiddels weer begint te regenen. Langzaam  beginnen we te stijgen en met de stijging wordt ook de regen weer minder.

Dan rijden we ineens een bocht om en worden we getrakteerd op de meest mooie herfstkleuren, die nog veel beter uitkomen door de regen en bewolking. Bij iedere bocht klinken de Ooh’s en de Aah’s! Regelmatig krijg ik te horen ‘stop hier eens’ en ‘stop daar eens’. 

i-L7ghq25-X2i-czMq8JQ-X2

De temperatuur zien we continu omhoog en omlaag schieten. Het ene moment is het 50 graden Fahrenheit, het andere moment schiet ie naar 40 graden. Brrr… dat voelen we goed als we de auto uitstappen in onze dunne vestjes en korte broeken. Maar ja, we zijn met vakantie en die lange broek blijft in de koffer!

 

i-NBs46Vt-XLi-g7DVDRb-X2i-fRXjMPz-X2i-6q9pGBK-XLi-NKctjsj-X2

Helaas komt bij het einde van de loop de regen weer met bakken uit de lucht en het ziet er niet naar uit dat het snel droog gaat worden. We hopen dat het aan het einde van de middag nog gaat opklaren en dat we dan nog naar Canyonlands National Park kunnen of naar Death Horse State Park.

Voor nu besluiten we om boodschappen te gaan doen, zodat we vanavond lekker in het huis kunnen eten. Na een aantal weken uit eten, is het wel fijn om zelf een maaltje te kunnen maken. We hebben een barbecue bij het huis, maar die laten we maar lekker met rust.

Na de boodschappen lopen we, opnieuw in de stromende regen, terug naar de auto en rijden naar het huis. Nog even denken we om te stoppen bij de Starbucks, maar we hebben een koffiezetter en koffie, dus we rijden maar door. In het huis relaxen we, internetten en kijken met een half oog naar de tv. Buiten wil het maar niet droog worden en de hoop om een of twee parken te bezoeken valt letterlijk en figuurlijk in het water. Ja, we kunnen er naar toe rijden, maar het weer is te slecht om naar de uitzichtpunten te lopen. We hebben niet de juiste jassen bij ons en er is met alle mist en regen weinig te zien.

Dus blijven we binnen, met de verwarming aan en hopen dat het morgen beter wordt. Helaas is de verwachting nog slechter dan vandaag, we zullen zien!

 

3 reacties op Dag 16: Het regent, het regent…

 1. corapiet zegt:

  Jammer, die regen..relaxen dan maar! Wat een mooie kleuren, prachtig!
  Hopelijk morgen beter weer.

 2. Pa en ma zegt:

  Prachtige kleuren past mooi bij die donkere luchten, hopen dat het weer beter wordt maar jullie
  moeten wel blijven genieten.

 3. Sandrah zegt:

  Wij Dutchies zijn niet bang voor een beetje regen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.