Dag 21: Nog maar een shopdagje

We zijn wat later vandaag, maar dat is geen probleem. Voor vandaag hebben we geen grootste plannen. Zo aan het einde van de vakantie doen we alleen nog maar waar we zin in hebben.

Rond half 11 gaan we op weg om nog wat te winkelen. We hebben allebei nog wat wensen, maar de winkels daarvoor liggen nogal ver uit elkaar.
Als eerste rijden we naar een winkelcentrum dat werkelijk aan de andere kant van Phoenix ligt.

Wat je hier ziet (daar kwamen we in 2015 al achter) is dat veel winkelcentra, de typische Amerikaanse malls, deels of volledig gesloten zijn. Veel winkelketens zijn hard geraakt door de crisis, maar ook hier wordt veel meer online verkocht. Dus rijden we effe naar de andere kant van de stad.

Als we aankomen zijn we niet de eersten, maar het is heerlijk rustig. We gaan winkel in, kopen wat (of niets) en gaan winkel weer uit.
Na een paar uur beginnen we honger te krijgen en zijn we eigenlijk wel een beetje klaar voor vandaag. Morgen wordt regen voorspeld, dus dan hebben we waarschijnlijk nog alle tijd om de laatste dingetjes te kopen.

We gaan lunchen bij Potbelly’s. Hier eten we een lekker broodje met een smoothie. Daarna gaan we weer op weg naar het hotel. Ondanks dat het inmiddels bewolkt begint te worden, willen we nog lekker zwemmen. Maar het verkeer zit niet mee. We komen maar stapvoets vooruit, dus het duurt wel even tot we weer terug zijn.

Daar kleden we ons snel om en vertrekken naar het zwembad. Het is een van de vele zwembaden hier en waarschijnlijk vanwege de bewolking ook lekker rustig. De temperatuur is overigens wel heel prima.
Als we wat gepoedeld hebben, liggen we nog wat te relaxen op de ligstoelen. Dan zie ik ineens een vogeltje zenuwachtig fladderen. Het blijkt een kolibrie te zijn. Dan zien we er nog veel meer! We willen ze wel op de foto hebben, maar ze zijn ook razendsnel weer weg. Wat een grappige beestjes.

Na een tijdje gaan we ons omkleden, zodat we een hapje kunnen gaan eten. Ik heb wel zin in een pizza, maar dan wel een goeie. Monique kiest Grimaldi’s uit in Old Town Scottsdale.

Helaas reserveren we niet, dus als we bij het restaurant komen, is er een wachttijd van 30 minuten. Aangezien we geen haast hebben, blijven we wachten.
Gelukkig hoeven we geen half uur te wachten, want na een minuut of 20 is ons tafeltje klaar. We kiezen een pizza om te delen, laten er nog wat extra toppings op doen en dan is het wachten tot ie klaar is.

Net als we denken dat die pizza nu toch wel klaar moet zijn, komt de manager naar ons toe. Onze pizza was zo goed als klaar, maar hij heeft de bakkers opdracht gegeven om een nieuwe te maken.  Wat er precies mis mee was, ontgaat ons, maar hij kwam in ieder geval niet door de keuring.

Wij vinden het geen probleem. Helemaal niet als de manager aan geeft dat we slechts de helft van het bedrag hoeven te betalen. We wachten dus weer rustig af.
Dan is ie eindelijk klaar en het moet worden gezegd: dit is toch wel een verdomd lekkere pizza! Eentje die zeker in de top 5 beland!

We hoeven geen dessert, maar nemen nog wel een cappuccino en een espresso. Op de rekening is inderdaad de helft in mindering gebracht. We hebben medelijden met de serveerder die er ook niets aan kon doen, dus geven we hem toch een dikke fooi.

Dan rijden we weer terug naar het hotel, trekken daar nog wat te drinken open en doen allebei ons eigen ding. Monique doet weer iets met de foto’s en ik schrijf het blog van vandaag.

Een reactie op Dag 21: Nog maar een shopdagje

  1. Pa en ma zegt:

    Lekker rustig de vakantie beeidigen en beetje relaxen kan geen kwaad hoor!?🐳🐛🐝

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.