Dag 04: Million-Dollar Highway en Colorado National Monument

Het zal de jetlag zijn, want we zijn weer heel vroeg wakker. Voor mij is dat redelijk gewoon, maar niet voor Monique. Die zie je normaal gesproken niet zo vroeg op de ochtend.

We willen vandaag via de Million-Dollar Highway naar het Colorado National Monument rijden. Op zich is de rit niet zo lang, maar de Million-Dollar Highway is zo mooi dat we waarschijnlijk veel zullen stoppen.

Als we alles hebben ingepakt, lopen we het hotel uit. Het is nog donker buiten en het regent. Voor vandaag wordt slechter weer voorspeld dan gisteren, dus we hebben geluk gehad. Gelukkig schijnt de zon wel daar waar we naar toe gaan.

Terwijl ik de koffers in de auto zet, gaat Monique uitchecken. Daarna stellen we Jack in op Durango en rijden snel nog even langs het tankstation om Slurp vol te gooien.
Daarna rijden we met piepende banden Farmington uit om de regen achter ons te laten.
Tot vlak voor Durango blijft het gestaag regenen, maar dan zien we het opklaren.

Na een pitstop bij de Starbucks voor koffie en een overheerlijke, verse pumpkin scone rijden we Durango weer uit.
We rijden de bergen in en zien al snel dat de mooie herfstkleuren nog lang niet op hun hoogtepunt zijn. Voor ons maakt dat niet uit. Deze weg hebben we eerder gereden. In 2004 met herfstkleuren, in 2015 met herfstkleuren en vorig jaar met sneeuw. Nu zien we de route met veel groen en mist. Het ziet er nog net zo mooi uit. Zelfs met regenachtig weer en k-k-kou! We zien de temperatuur zakken tot vlak boven het vriespunt.

IMG_2218 (2)IMG_2221IMG_2228

Als we Silverton uit rijden, begint het opnieuw te regenen en tot aan Ouray (het einde van het mooie deel van de weg), blijft het regenen. Zodra we de bergen uit zijn, zien we weer blauwe lucht en begint we ook de temperatuur weer stijgen.

IMG_2231

Gelukkig wordt het weer alleen maar beter en als we in Colorado National Monument aankomen, is de temperatuur weer rond de 25 graden.
Omdat we via Grand Junction binnen rijden, besluiten we om eerst naar het visitor center te rijden. Daar aangekomen, laat ik mijn parkenpas zien. Ik vraag of ik de pas in  de auto moet leggen, zodat men ziet dat we legaal in het park vertoeven. Maar de ranger vertelt dat we sowieso gecontroleerd worden bij het uitrijden.

We lopen weer naar buiten en zijn allebei wel toe aan een wandelingetje. In dit park zijn niet zo veel lange wandelingen, maar wel een hele rits aan korte hikes. We besluiten al snel de Canyon Rim Trail te lopen, inclusief Window trail. Het is een korte trail, maar met spectaculaire uitzichten. Als we weer bijna bij de parkeerplaats zijn, zien we een een bighorn sheep met 2 kleintjes lopen. Helaas is Monique net te laat met het maken van een foto.

Als we weer in de auto zitten, rijden we terug naar het begin van de parkweg. We willen nog de verschillende uitzichtpunten zien en de papparazzo onder ons moet natuurlijk nog wat foto’s schieten.
Dat lukt goed, maar het park is dan ook fotogeniek. We vinden het park lijken op Canyon de Chelly National Monument in Arizona. Alleen wat groter. Maar we kunnen het ook helemaal mis hebben, het is namelijk al een tijdje geleden dat we Canyon de Chelly hebben gezien.

IMG_2301IMG_2293 (2)IMG_2311

Het is een super rustig park. Er zijn genoeg andere bezoekers, maar niet de enorme aantallen van de Nationale parken. We hoeven dan ook nergens te wachten op een parkeerplaats.

Rond half 6 rijden we het park uit en gaan op weg naar het hotel. Dat hebben we snel gevonden, zelfs zonder hulp van Jack. We checken in en lopen naar de kamer, maar zien dan een ‘Do not disturb’ kaartje aan de deur hangen. Eh… daar gaan we niet zomaar naar binnen.
Monique loopt terug naar de receptie en de receptioniste komt kijken. Ze opent de kamer en dan blijkt dat Housekeeping de kamer niet heeft schoongemaakt.
De receptioniste put zich uit in verontschuldigingen en geeft ons een upgrade naar een suite. Prima, vinden wij. Totdat…
… het toilet niet meer door spoelt. Nog erger, het toilet dreigt over te lopen! Dat is niet de bedoeling. Maar gelukkig wordt dat probleem meteen verholpen.

Als we zeker weten dat we niet hoeven te verkassen, gaan we een hapje eten. Als we weer terugkomen op de kamer, blijken we een waardeloze internet verbinding te hebben. We zullen zien of we iets kunnen plaatsen vanavond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.