Dag 18: Retail therapy helpt, altijd!

Toen we gisteren in Tucson kwamen, zei ik tegen Monique dat ik een ding graag wilde doen. Normaal besproken gaan we een keer per week ontbijten bij een leuk tentje. Dat is er nog helemaal niet van gekomen, dus Monique nam de schone taak op zich om een tentje te zoeken.

Ze heeft First Watch uit gekozen, dus zodra we klaar zijn, gaan we daarnaartoe. Het is makkelijk te vinden, want het zit bij ons aan de straat. Het is alleen zo’n 5 kilometer verderop. Lopen is dus geen optie.

Het is een trendy tent, waar we er gelukkig steeds meer van zien verschijnen. Geen oubollige, donkere en muffe tenten meer. Maar frisse en lichte restaurants. Dat is deze dus ook. En dit restaurant heeft ook andere gerechten op het menu staan. We eten echt superlekker en ook de koffie is goed te doen.

Als we klaar zijn met ontbijten, gaan we op zoek naar de wasserette. Dat is dringend nodig, want we zijn door onze schone kleding heen. De eerste wasserette blijkt een stomerij te zijn. dus rijden we naar een andere, maar die zit in een deel van de stad waar ik de auto niet durf te parkeren. Ik ben veel te bang dat we ‘m gestript terug gaan vinden!

We zoeken een andere en die is goed te doen. Groot voordeel, want deze zit ook dichterbij het winkelcentrum waar we hierna naartoe willen.
Iets meer dan een uur later is de was klaar en kunnen we weer wat leuks gaan doen.

De eerste winkel waar ik naar binnen ga, is Nike. Ik heb dringend nieuwe sport kleding nodig en hoop dat hier te vinden. Tenslotte is Nike altijd mijn merk. Het gaat al mis als ik met een aantal stukken naar een verkoopster loop en haar vraag of ze een pashokje voor me wil openen (waarom je dat moet vragen, is me na al die jaren nog altijd niet duidelijk) en ik als antwoord gepuf krijg te horen. Wel doet ze het hokje voor me open.
Helaas, de kleding zit vreselijk en ik leg alles op de counter, zodat de verkoopster het weer netjes kan ophangen.

Dan doe ik een poging bij Under Armour. Daar heb ik meer geluk en ik koop een aantal winterbroeken en wat nieuwe sportsokken. Monique koopt een shirtje bij een winkel waar ze op het pashokje haar naam zetten. Zo kan ze makkelijk de weg terug vinden.

Daarna houdt het wel een beetje op. We eten nog een late lunch en gaan dan op weg naar Saguaro National Park voor de zonsondergang. Daar moet je wel op tijd voor vertrekken, want het verkeer in Tucson is een drama. Het is alsof het de hele dag door spitsuur is. Ik mis de 101 en de 202 loop van Phoenix en zelfs de ring rondom Utrecht! Maar we zijn ruim op tijd en kunnen een aantal mooie foto’s schieten. Helaas wordt de lucht niet zo mooi oranje als gisteren. Oh well, we kunnen niet alles hebben.

In het donker rijden we het park weer uit. Onderweg zoekt Monique een pizzeria waar we een heerlijke pizza delen. Daarna gaan we snel terug naar het hotel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.