Dag 18: Lake Tahoe, dag 2

Gisteravond hebben we afgesproken om heel vroeg naar Emerald Bay te gaan, dus om kwart over 6 staat Monique op. Ik vraag haar wat aspirines te pakken, want ik heb een ongelooflijke rugpijn en daardoor ook beroerd geslapen. Monique zegt dat we dan beter niet kunnen gaan, maar blijven liggen is geen optie. Dat is ook pijnlijk.

Ik blijf nog even liggen, terwijl Monique haar ding gaat doen. Tien minuten later sta ik met wat moeite naast mijn bed en doe mijn ding op een wat rustiger tempo. Maar zo’n 40 minuten later staat we buiten bij de auto. Het is onwijs koud, we raken het vriespunt vanmorgen!
Het begint net licht te worden en omdat het zondag is, is het lekker rustig op de weg.

In no time rijden we naar Emerald Bay. Niet naar het State Park, want daar is het uitzicht niet goed genoeg. We gaan staan op een niet officieel viewpoint, maar we zijn zeker niet de enigen. Het licht is nog niet goed, dus we wachten tot de zon wat hoger komt. Daardoor warmt het snel op en voor we het weten, voelt het helemaal niet koud meer.

We wachten tot het licht goed op het kleine eilandje schijnt en Monique maakt haar foto’s. Als de foto’s naar haar zin zijn, gaan we verder. Aan de westkant van het meer was het gisteren ongelooflijk druk en konden we niet of nauwelijks parkeren. Vanmorgen is dat wel anders. Ruimte genoeg!
Als we alles wel gezien hebben, rijden we terug naar South Lake Tahoe. We gaan nog een keer ontbijten bij Heidi’s.

Toevallig hebben we dezelfde ober als gisteren. Ook hij herkent ons van gisteren. We bestellen en bedenken ondertussen wat we verder gaan doen. Zware en/of lange hikes zijn uit den boze vandaag. Ik zie het niet zitten om met bepakking te lopen. Ondanks dat de cocktail van aspirine en ibuprofin zijn werk redelijk goed doet.
In plaats van hiken, gaan we gewoon aan de wandel. Na het ontbijt gaan we een kijkje nemen in Lake Tahoe aan de Nevada kant. Daar waar we eergisteren keihard doorheen reden.

We parkeren de auto in de garage en lopen naar het winkeldeel. Hier hebben ze, behalve de standaard toeristenwinkelmeuk, leuke winkeltjes en galerieën. Hier vinden we wel een paar leuke souvenirs.
Iedere keer zien we gondels omhoog sjeezen. Het is natuurlijk ook vooral ski gebied hier, dus we gaan eens kijken wat het kost om de berg op te gaan.

Allemachtig! Dat is duur! Zeker om ‘even’ te gaan kijken. Ik stel nog voor om dan toch maar de rugzakken te gaan halen, maar weet eigenlijk ook wel dat dit geen goed idee is. Aangezien een ritje zo’n 65 dollar per persoon kost, slaan we het maar over.

Als we alles wel hebben gezien, stappen we weer in de auto en gaan de oostkant van het meer verkennen. We rijden richting het Noorden, maar er zijn maar weinig goede stopplaatsen. Er zijn hier allerlei Staats parken, maar ieder Staatspark kost 10 dollar. Dat is wel veel als je alleen een foto wil schieten.

Voor een van de parken betalen we wel. Hier zien we dat zwemmen zonder zwemvest wordt afgeraden, dat het water zo koud is dat je moet oppassen voor onderkoeling en dat het heel diep is.
Zwemmen, voor zover we dat van plan waren, doen we dus maar niet.

We rijden door tot Kings Beach en draaien daar om. Vanuit deze richting kunnen we makkelijker stoppen langs de viewpoints. Maar dat valt nog tegen. We kijken veel tegen bomen aan en zien weinig van Lake Tahoe zelf. Behalve bij Sand Harbor. Hier kunnen we wat leuke en mooie foto’s maken.

Daarna rijden we meteen door naar South Lake Tahoe. We besluiten om meteen wat boodschappen te halen, zodat we dat morgen niet meer hoeven te doen. Ook stoppen we nog even bij de Liquor store. We kunnen wel weer een drankje gebruiken.

Hierna gaan we weer terug naar het hotel. We relaxen nog wat en gaan dan op pad naar het restaurant. Al dagen hebben we zin in Italiaans en we hebben Scusa op het oog. Bij aankomst wordt ons verteld dat het wel 20 minuten kan duren voordat we een tafel krijgen, maar we zitten nog geen 5 minuten als we worden geroepen. We zijn blij dat we zijn blijven hangen.
Daarna rijden we snel terug naar het hotel. Want door wegafsluitingen in Death Valley National Park wordt het morgen een lange rijdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.