Dag 2: Het is een lange, lange zit

Om 3.30 uur gaat er een wekker af die gelukkig heel snel weer wordt uitgezet. Zoals gewoonlijk doen we ons ding en met een half uur gaan we naar beneden om uit te checken.
Bij de bar, die 24 uur per dag open is, drinken we snel een espresso macchiato en dan lopen we de 10 minuten naar de vetrekhal.

Daar staan al mensen in lange rijen te wachten, maar gelukkig hebben wij door onze tickets ‘Sky Priority’, wat betekent dat we kunnen aansluiten in een kortere rij. De balies zijn nog niet open, maar om 4.30 uur begint er beweging te komen in de rijen en gaat het redelijk snel.
We droppen onze bagage, die het label ‘priority’ krijgen en lopen naar de controle waar we gelukkig ook weer in de priority rij kunnen aansluiten. Want die andere rij? Die is lang!

Na de controles moeten we alleen nog door de paspoortcontrole. Daar moeten we doorheen voordat we naar Pier E kunnen. We besluiten om meteen maar door te lopen. God mag weten hoe het later wordt. En we hebben liever alle rijen achter de rug. Maar wat blijkt? Bij de laatste controle staat niemand!

Iets meer dan een uur later en we zijn overal doorheen. Nu wordt het de tijd doden tot we kunnen boarden. We gaan op ons gemak wat eten en drinken. We zitten een tijdje en voordat we het weten, is het tijd om naar de gate te lopen. Ondertussen zien we in de app van Delta de updates binnenkomen en krijgen we ook het bericht dat onze bagage aan boord is. Altijd fijn om te weten.

We vertrekken redelijk op tijd en horen dat de vlucht zo’n 8.45 minuten zal duren. Pfff….Gelukkig hebben we aan entertainment geen gebrek. We kijken wat series, films, luisteren wat muziek, lezen wat en pitten wat. Er wordt goed voor ons gezorgd, het eten is zeer goed te hachelen en misschien wel het beste dat we tot nu toe hebben gehad aan boord van een vliegtuig.

Na bijna 9 uur wordt de landing ingezet. Wij hebben onze zooi al opgeruimd, zodat we zo snel mogelijk het vliegtuig uit kunnen. Gelukkig zitten we op rij 2 vlak bij de exit en moet dat lukken.
Zodra de deuren opengaan, ritsen we met de eerste klas en lopen we inderdaad als een van de eersten naar buiten, klaar om in de volgende rij aan te sluiten.

Maar… bij Immigrations, daar waar we wel eens 2 uur in de rij hebben gestaan, staat geen rij! We kunnen meteen doorlopen naar een kiosk waar een Immigrations officer een paar vragen stelt, we onze vingerafdrukken afgeven en er een foto wordt gemaakt van onze charmante verschijning.
Daarna kunnen we meteen door naar de controle waar het ook al zo snel gaat. Binnen 10 minuten hebben we alles gehad en hebben we 3 uur de tijd voordat we de volgende vlucht moeten halen.

De eerste stop is bij de Caribou voor een coldbrew. Daar hebben we wel zin in, we verwisselen de simkaarten, de mijne doet het niet, maar dat komt later wel en appen hier en daar wat met thuisfront.
Na een tijdje gaan we wat aan de wandel om zo ook wat beweging te krijgen.

Als we genoeg rondgewandeld hebben, gaan we nog wat te eten halen. Dat wordt een rijst/noedels schotel bij de Panda Express. Redelijk snel daarna kunnen we weer boarden voor de laatste 4 uur. Als we net in het vliegtuig zitten, krijgen we van Delta door dat onze bagage ook nu aan boord is gebracht. We kunnen relaxen! We lezen weer wat, ik kijk nog een film, luister weer wat muziek en dan wordt de landing weer ingezet.

Op Sky Harbor hebben we geen haast meer. De bagageband draait al als we aan komen wandelen en ook hier komt onze bagage als een van de eersten op de band. We kunnen naar de volgende stop: het Rentalcar Center.
De shuttle komt al snel en voordat we het weten, zijn we weer op weg. Bij het center lopen we meteen door naar de garage. Voor ons geen rijen meer. Al jaren huur ik bij Hertz en ben daar in ieder geval Gold member. Geen idee of dat ooit is veranderd.

In de garage schrik ik wel. Nog nooit heb ik het zo leeg gezien! Niet zo gek natuurlijk na de afgelopen jaren en een bijna-faillissement van Hertz. We worden aangesproken door een greeter die onze naam niet in de reserveringen kan vinden. We lopen naar het kantoortje waar we direct geholpen worden. Onze reservering komt naar boven als ik het nummer doorgeef. De dame vertelt ons dat we uit de Presidents Circle een auto kunnen uitzoeken. Dat klinkt goed. Ik vertel haar dat Monique bijgeschreven moet worden als 2e bestuurder. Ze vertelt ons het tarief en dat is wel even slikken.

Even later zegt ze dat er geen kosten voor een 2e bestuurder worden berekend. Daar worden we heel blij van, dat scheelt nl. bijna 500 dollar! We bedanken haar, nemen het contract mee en gaan op zoek naar een auto.

De eerste die ik zie, is een Jeep. Ik zeg tegen Monique dat zij daarbij moet blijven staan en dat ik ga rondkijken naar een andere auto. Ik loop langs Mustangs, Camaro’s, Challengers en nog wat andere muscle cars en nog wat andere leuke auto’s, maar het is niet wat we zoeken. Ondertussen heeft een dame van Hertz van Monique gehoord dat we op zoek zijn naar een auto met ruimte en komt mij helpen. Inmiddels spot ik in de Five Star rij een Ford Explorer, maar helaas is die niet beschikbaar voor de verhuur, zo vertelt de dame.

Uiteindelijk komen we bij 2 auto’s. Een Chevy Equinox of een Ford Edge. De Ford heeft meer ruimte en dus is de beslissing genomen. We zoeken nog even naar de autosleutels, maar als die gevonden zijn, kunnen we op weg.
We rijden naar de uitgang waar ik het contract en mijn rijbewijs afgeef ter controle. De dame vraagt nog even naar de kilometerstand en ik zie dat er slechts 2.1 mijl op de teller staat. Ongemerkt hebben we een spiksplinternieuwe auto meegenomen!

Met een kleine omweg, Google maps blijkt nog op lopen te staan, komen we aan bij het hotel, waar we snel zijn ingecheckt. We droppen de bagage en gaan direct op weg naar Walmart om de cooler alvast op te halen. Die hebben we een paar dagen geleden online besteld. Dat gaat allemaal snel en we lopen nog even naar binnen om wat te eten en drinken te halen. De rest komt morgen wel.

Dan is het terug naar het hotel om te relaxen. Laat zal het niet worden vandaag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.