Dag 01: Hèhè, na een dag reizen…

Eindelijk is het zover.

Om 5.30 uur gaat de wekker af, om 6.30 uur vertrekken we van huis naar Schiphol. Daar aangekomen nemen we snel afscheid van onze ouders en checken vervolgens in. Daarna lopen we maar meteen door de paspoortcontrole.

De dag begint in ieder geval goed. Alles loopt op rolletjes, dus gaan we op zoek naar een restaurant om een kop koffie te drinken en wat te eten. Inmiddels hebben we er al wat uren op zitten.
Broodje en koffie gehaald, we gaan ergens zitten, ik kijk naar de instapkaarten in mijn hand en lichtelijk paniekerig denk ik bij mijzelf: “Ik had toch nog een paspoort?!” Trillend van de stress loop ik terug naar daar waar we vandaan komen, ondertussen bij mezelf denkend dat ik mijn paspoort nooit verloren kan zijn. Ik weet zeker dat ik hem in mijn handen had bij het kopen van de broodjes!
Uiteindelijk loop ik terug naar ons tafeltje en zie Monique al met mijn paspoort zwaaien. Pfff… Is dat kreng achter mijn tas gevallen! Wie kijkt daar nou? Okee, eerlijk is eerlijk, natuurlijk ben ik degene die dat ding daar heeft gedropt! Maar opluchting alom.

Ik geef Monique haar instapkaarten, waarop zij doodleuk zegt: “En waar is mijn paspoort dan?!” Ehm… die heb ik niet in mijn handen gehad! De volgende lichtelijk in de stress. Gelukkig hou ik dit keer het hoofd koel (ahum!) want ik kan Monique vertellen dat ze haar paspoort in haar tas heeft gedaan!

En dan denk je bij jezelf: Hoe vaak ben je de afgelopen jaren op pad geweest met paspoort? Inderdaad, heel vaak! Maar voor alles is een eerste keer, dus ook dit moet een keer gebeuren.

De rest van de dag loopt als een trein. Geen vertragingen, we landen 30 minuten eerder op Atlanta, we vertrekken weer op tijd richting Phoenix, waar de auto al klaar staat bij Hertz! Het kan niet op. Zelfs het hotel vonden we razendsnel!

En nu, nu lig ik nog even dit te typen in het hotel. Het is hier snikheet! Echt snikheet! Toen we het vliegtuig uit kwamen, sloeg de hitte recht in het gezicht! Maar we klagen niet, hoor. De baliemedewerker van Hertz vroeg hoeveel graden het in Nederland was toen we weggingen en ja, hij kon zich wel voorstellen waarom we naar Phoenix kwamen! Rond een uurtje of 6 was het nog 102 Fahrenheit… Jammer genoeg hadden we honger en geen zin meer om nog het zwembad in te duiken.

Tot zover het eerste verslag vanuit de States. Morgen gaan we weg uit Phoenix, maar eerst een supermarkt zoeken voor de broodnodige dingen…..

Geplaatst doorSandrahop9/09/2007 06:07:00 AM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.