Dag 07: Back on the road again?!

Om 09.00 uur checken we uit om daarna meteen naar de Glenn Canyon Dam te rijden voor de rondleiding die we gisteren hebben besproken. De tour begint om 09.30 uur en zou maximaal een uur duren.

Erg indrukwekkend. Wat een enorm bouwwerk! Deze dam is slechts 15 ft., oftewel ongeveer 5 meter, lager dan de Hooverdam en is dus de op één na grootste dam van de US. Met de gids gaan we naar beneden, een afdaling van ongeveer 53 verdiepingen, oftewel de helft van het Empire State Building in New York City. De muren hier zijn ongeveer 50 meter dik en van zandsteen, dus aardig poreus.
We zien continu water druppelen door de muren, de zogenoemde weeping holes. De gids vertelt dat dat normaal is en dat het is om de druk van het water tegen de dam laag te houden.
Ook vertelt de gids dat het normaal gesproken altijd heel warm is onder aan de dam door de opname van warmte in het beton. Om deze warmte tegen te gaan, hebben ze een zeer ingenieus systeem bedacht, nl. een grasveld! Ongelooflijk maar waar. Het gras is kunstmatig aangelegd en dient niet alleen om de warmte tegen te gaan, maar ook om het stof tegen te gaan.

Na de tour gaan we nog wat boodschappen gaan doen, gooien de tank vol en gaan op weg naar Moab in Utah. Op deze trip komen we ook weer langs Monument Valley, altijd leuk om te doen. Monument Valley is een gebied waar al veel films en reclames zijn opgenomen, zoals Butch Cassidy and the Sundance Kid, Thelma & Louise en diverse autoreclames. Hier kunnen we één van onze favoriete dingen doen: door zand raggen!

In dit park kun je via een dirtroad de diverse rotsformaties bekijken. Wij rijden hier in een 4×4 en met een 4×4 ga je natuurlijk net iets harder dan de toegestane snelheid en dat betekent veel kuilen, zandhappen en pret voor twee. We begonnen aan de rit met een donkerblauwe SUV, die sinds vanmiddag rood is. Vandaag staat er vrij veel wind en als je vergeet de ramen dicht te doen, dan is ook de binnenkant van de auto mooi roodgekleurd. Oeps!

Na deze pret gaan we op weg naar Mexican Hat. Ook hier zijn we weer in onze nopjes als we zien dat ook hier een dirtroad naar toe gaat. We doen het iets rustiger aan, want er zit een stationwagen voor ons. Mexican Hat is ook weer een rotsformatie en altijd grappig om te zien.

Als laatste hebben we een nieuwe poging gedaan bij de Pizza Hut, en jawel: we krijgen allebei een wagenwiel van zo’n 40 cm! Eindelijk the real thing!

Geplaatst door Sandrah op 9/15/2007 05:20:00 AM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.