Dag 09: Rain, thunder and lightning!

Hebben we al verteld dat we het hier zo vreselijk heet hebben?! Sinds de aankomst in Phoenix hebben we temperaturen van rond de 40 graden en hoger en zon, veeeeeel zon!
Maar bij het wakker worden, zag ik het al… Het is bewolkt… En de hoop op het rijden van de Shäfertrail wordt een stuk minder.

We eten weer een lekker ontbijtje bij Denny’s en verwonderen ons over de enorme hoeveelheden die andere bestellen. Daarna gaan we op weg naar Canyonlands NP. We rijden direct door naar het Visitor Center. Daar raden ze ons niet af om de trail te gaan rijden, maar ze roepen ook niet “Go for it!”. Er wordt nog steeds regen verwacht en als de Amerikanen één ding beter kunnen dan Nederlanders, dan is het wel het weer voorspellen. Nu is de trail nog goed te rijden, maar dat kan veranderen zodra de eerste druppels vallen. De weg verandert dan al snel in een modderpoel en de beslissing is dus snel genomen. We doen het niet. De verrassing van de dag is dat ook wij verstandig kunnen zijn!

Gelukkig hoeven we ons niet te vervelen hier en we gaan weer op weg om de rest van het park te ontdekken. Als eerste rijden we naar het allerlaatste viewpoint, waar we een geweldig uitzicht hebben op de “Footprint”.
Als we hier staan te kijken, zien we de eerste lichtflitsen en horen we de eerste donder. We lopen nog een trial van een mile, maar na een tijdje voelen we de eerste druppels regen. We lopen als een razende terug naar de auto en net als we zijn ingestapt begint het te stortregenen! Gelukkig duurt het niet zo lang en is het binnen een mum van tijd weer droog.

Dan is het tijd voor een aantal andere viewpoints, Green River overlook, Upheavel Dome overlook en Mesa Arch. Ook in dit park maken we met gemak de uren vol. En dan zien wij slechts een klein stukje van het park, want er is nog een andere gedeelte, maar daar komen we dit keer niet want een ander gedeelte van het park, daar komen we dit keer niet eens aan toe! Aan het eind van de dag rijden we nog wel die richting uit voor Needles Overlook. Wat we daar zien?! Donkere wolken, lichtflitsen… achter elkaar! Om bang van te worden. En regen, heel veel regen! Het is ook niet zo gek dat we hier helemaal alleen staan. Tussen de flitsen door schieten we nog snel een fotootje en draaien we een filmpje om daarna weer snel terug te rennen naar de veiligheid van de auto!

Op de weg terug naar Moab is het moeilijk om de ogen op de weg te houden, want de lichtflitsen zijn wel heel spectaculair en volgen elkaar in hoog tempo op. Maar we zijn weer veilig in het hotel aangekomen.

Eén ding weten we wel: het is maar goed dat we de Shäfertrail niet zijn gaan rijden. Maar we komen hier zeker nog een keer terug om ‘m wel te rijden en de rest van het park te bekijken!

Geplaatst door Sandrah op 9/17/2007 06:57:00 AM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.