Dag 10: Ehm… foutje, maar geen paniek!

Nu we onderweg zijn naar Capitol Reef National Park, met een tussenstop bij Goblin Valley, vraag ik me af wat ook-al-weer de plannen zijn voor deze week.

Gister heb ik Monique al gevraagd of we vandaag echt zouden vertrekken uit Moab of dat het de bedoeling was dat we nog een dag zouden blijven. Monique zei toen: “Jahaa, volgens de planning vertrekken we morgen uit Moab.” Natuurlijk geloof ik Monique altijd meteen, dus heb ik er niet meer aan gedacht tot we onderweg waren. Dus opnieuw aan Monique gevraagd om op de planning te kijken en wat een ongeloof toen zij de volgende woorden sprak: “Ehm… morgen vertrekken we uit Moab en gaan we op weg naar Capitol Reef NP en Goblin Valley!” WAT?! Dat ik kwijt ben wat voor dag het is en wat de datum is, dat ben ik gewend, maar dat zij het ook heeft! Dat kan niet, want nu lopen we een dag voor op schema….

Maar niet getreurd. We zien wel waar we stranden.

We rijden dus gewoon door naar het staatsparkje Goblin Valley en daar aangekomen, zien we de meest vreemde rotsvormsels. Een beter woord kan ik niet bedenken. Soms staat zo’n vormsel alleen en lijkt het op een paddestoel, soms staan ze in een groepje bijeen en zijn het net figuurtjes uit een sprookje of uit de smurfen! Heel apart. We lopen wat rond in de snikhitte, voordat we op weg gaan naar Capitol Reef NP.

Als we op weg gaan naar Capitol Reef, rijden we door een omgeving die zeer zeker de moeite waard is. Maar inmiddels is lunchtijd al weer voorbij en we hebben honger, dus gaan we op zoek naar een picknicktafel.
Hierna rijden we de scenic drive door het park. Dit park heeft één geasfalteerde scenic route en de rest is offroad of dirtroad. We hebben besloten om morgen nogmaals het park in te gaan, wat mooie plaatjes te schieten en de route uit het park via een dirtroad te doen. We hebben eerder offroad gereden, soms met het idee dat de onderkant van de auto werd opengereten. Maar het is zo gaaf om te doen, dat we het niet kunnen laten. En waarom het zo gaaf is? Geen idee, je kunt niet harder dan 10 tot 15 mile rijden. Je wordt compleet door elkaar geschud en je moet zorgen dat er geen dingen los liggen in de auto! We hebben natuurlijk wel geluk dat we een auto met high clearance hebben, anders kun je dit echt niet doen.

Nadat we de scenic drive hebben gereden, gaan we op zoek naar een overnachting. We rijden naar Torrey, een dorp van niks! Er zijn een paar hotels, veel kerken en weinig mensen. Op de kaart zien we dat Boulder misschien wel een betere overnachtingsplaats zou zijn, dus via de mooie UT12 rijden we naar Boulder. Een uur later, en na veel koeien ontweken te hebben, komen we aan in Boulder en een minuut later reden we weer uit Boulder! Dit is helemaal geen goede overnachtingsplaats. We rijden maar weer terug naar Torrey, uiteindelijk heeft dit plaatsje een restaurant om de wederom hongerige magen te stillen….

Geplaatst door Sandrah op 9/18/2007 03:45:00 AM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.