Dag 11: Capitol Reef National Park

Vandaag hebben we nog een dag in Capitol Reef NP. Dit park is zeer ruig en zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Wij dachten vanmorgen dat we hier nog even een paar uurtjes door zouden brengen, maar dat werden iets meer uren….

Als eerste vanmorgen rijden we naar Gooseneck Overlook om een paar fotootjes te schieten en een filmpje te draaien.
Dan rijden we meteen door naar het park, maken nog een pitstop bij het visitor center en dan rijden we direct door naar het einde van de scenic drive. We stoppen bij Capitol Gorge.
Vanuit de auto zien we de metershoge kliffen al. De kliffen hier zijn zo hoog, dat er geen zonlicht in de nauwe doorgang kan schijnen!

We gaan de trail lopen naar het Pioneer Register. Dit is heel grappig om te zien, want iedereen die hier door heen kwam, schreef zijn naam en datum op één van de wanden. We zien namen uit 1884 en van nog eerder. Sommige namen zijn nog heel duidelijk te lezen, anderen zijn jammer genoeg grotendeels weggesleten.

Dan gaan we richting Grand Wash. Hier kunnen we een trail volgen naar een arch die je vanaf de scenic drive kan zien, als je weet waar de arch ongeveer staat!. De trail stijgt zo’n 900 foot. Makkie, dacht ik, maar helaas. Binnen de kortste keren heb ik trillende knietjes, was ik duizelig, het gaat dus opnieuw niet zo lekker. Van Monique moet ik een energy bar eten, maar daar heb ik nou net geen behoefte aan. Drinken, veel drinken was het enige wat ik wilde.

Monique loopt nog een stuk door, maar ook zij komt al snel weer terug. We zien aan de overkant (?!) mensen lopen en zeggen tegen elkaar “Wat?! Gaat die trail daar nog helemaal naar toe? dat red ik van mijn lang-zal-ik-leven niet!” Dus we lopen weeer terug. Ik hoop dat dit wel een keer gaat ophouden, want zo komen we natuurlijk helemaal nergens!

Inmiddels is de dag al bijna voorbij en we besluiten om het park te verlaten via de reguliere weg en niet, zoals we eigenlijk van plan waren, via de dirtroads.

We willen overnachten in Cedar City. Bij Bryce Canyon NP zit alles vol en wat niet vol is, daar willen we ook niet overnachten! Denk aan afschrikwekkende verhalen over bedbugs enzo… Dan rijden wij toch graag een stukje verder.

Op weg naar Cedar City kom je door een geweldig park. Het Grand Staircase Escalante National Monument. Hier wil ik graag nog een keer naar toe, al is het alleen maar om de slotcanyons Peek-A-Boo en Spooky te bekijken.
Vervolgens rijden we door Dixie Forest. Toen ik dit gedeelte in 2001 zag, wist ik dat ik naar British Columbia in Canada wilde! Het is hier zo mooi, met al dat groen en al die bomen die in deze tijd van het jaar al beginnen te verkleuren in geel en rood, inderdaad de herfstkleuren.

Als we Cedar City inrijden, kijken we onze ogen uit. In onze herinnering stelde dit plaatsje niet veel voor, maar het is zowaar uitgegroeid tot een kleine stad!
Nadat we een hotel hebben gevonden en wat hebben gegeten, ploffen we uitgeput in bed… Helaas geen fut meer voor de foto’s en geen fut meer voor het blog.

Geplaatst door Sandrah op 9/21/2007 05:13:00 AM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.