Dag 12: Bryce Canyon National Park

Vanmorgen zijn we weer lekker vroeg uit de veren, genieten van een ontbijtje in het hotel om daarna snel op weg te gaan naar Bryce Canyon NP.

Als we bij de ingang van het park komen, zien we dat er beren zijn gespot en dat we, als we er een tegen het lijf lopen, dit direct moeten melden in het visitor center. Ja hoor, alsof je er zo maar één tegenkomt. Tsss…

Bij het visitor center vinden we met moeite een parkeerplaats, want het was ongelooflijk druk. Veel drukker dan in Canyonlands en Capitol Reef.
In het visitor center lezen we dat er een verhoogde beer activiteit was! Oeps! Dat betekent dus echt dat we op moeten passen. Nou ben ik natuurlijk erg van de beren, maar ik loop ze liever tegen het lijf als ik bij iemand ben die er verstand van heeft! Het enige dat wij weten, is dat we een zwarte beer op zijn neus moeten slaan als ie aanvalt en dat we niet in een boom moeten klimmen, omdat ie ons dan achterna komt!

We zijn eerst naar het einde van de scenic road gereden en vandaar uit zijn we langzaam aan weer terug gereden richting de mooiste plekjes van Bryce. Dat zijn het Amphitheater, Inspiration Point en Fairyland Point. Hier valt echt je mond van open! Dat dit gevormd kan worden door de natuur!
Aan het einde van de dag proberen we nog om bij het visitor center binnen te wandelen, maar er is geen parkeerplaats meer te vinden. Dan rijden we maar even naar Ruby’s Inn, vergeten compleet dat er een tijdsverschil is tussen Amerika en Nederland en bellen naar huis via de payphone. Daarna lopen we nog even de winkeltjes in, maar gaan dan weer snel op weg richting Zion National Park.

Via een vreselijk saaie route (mijn navigatiesysteem Monique bleef deze route maar geven) rijden we richting Zion NP gereden. Maar op het moment dat je via de oostzijde het park in komt, is er van saai geen sprake meer. Hier loopt de main road, de enige weg die je met eigen vervoer mag rijden. Hier krijg je al een voorproefje van wat je in de canyon te wachten staat. Nog even gestopt bij het visitor center en vervolgens doorgereden naar Hurricane.

In het plaatsje Hurricane aangekomen, besluiten we om eerst te gaan wassen. Dat wordt een groot feest, want het wassen gaat goed. We gooien alles in de droger en gaan na een tijdje weer kijken of die klaar is. En ja hoor, de droger is klaar, dus dan zal de was wel droog zijn, maar helaas… de kamer hangt vol met t-shirts en sokken!

Geplaatst door Sandrah op 9/21/2007 05:13:00 AM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.