Dag 15: Death Valley National Park

Wederom een slaapverwekkende rit. Wat?! Een slaapverwekkende dag! Want na de saaie rit van Las Vegas naar Death Valley National Park, blijkt het de rest niet meer goed te komen met ons.

Ook in dit park is het de dag ervoor noodweer geweest, waardoor de wegen op sommige plaatsen volgelopen zijnmet water! En dan vinden wij het best leuk om met een 4×4 door een diepe plas te rijden. Niet te hard natuurlijk, want je voelt de auto op sommige plekken lekker glijden, maar wij vinden het erg grappig om te zien hoe het water tot over het dak komt!

We begonnen de vakantie dus met een blauwe auto, vervolgens werd ie door het rode zand rood, na de wasbeurt was ie weer blauw en na vandaag rijden we in een witte auto rond!
Want in Death Valley NP zit veel zout. En iets van dat zout, ligt nu op de auto.

Uiteraard hebben we weer een pitstop gemaakt bij het Visitor Center, waar we lezen dat 2001 de zomer was met het hoogst aantal dagen van meer dan 100 graden Fahrenheit! Geen wonder dat we toen het park uitgevlucht zijn! Het was daar niet te harden….

We gaan eerst op weg naar Scotty’s Castle, maar na tig mijl is een hek over de weg gezet, met de mededeling dat de weg gesloten is. Dus rijden we uit richting Stovepipe Wells. Tot de dag van vandaag weet ik niet waar ik naartoe op weg was, want ik viel zowat in slaap achter het stuur.
In Stovepipe Wells stoppen we om wat suiker te scoren. We kopen wat candy bars en wachten tot de suiker zijn werk doet. Dan rijden we naar Artist Drive. Dit is echt verbazingwekkend! Alsof er een schilder bezig is geweest om wat kleur aan te brengen in de bergen! Dan heb je nog de Artist palet. Dit is misschien wel het mooiste stukje van Death Valley NP. Hopelijk komt dit ook op de foto’s zo uit.

Hierna begint de zon al aardig onder te gaan, dus we gaan terug naar de cabin en vandaar uit direct door naar het café om wat te eten. We hoopten op een schitterende sterrenhemel, zoals we ook in de Grand Canyon NP hebben gezien. Dus na het eten kijken wij vol verwachting omhoog, maar er is nog teveel bewolking om een ster te kunnen zien.
Later op de avond gaan we nog eens gaan kijken en zien dat de bewolking wel grotendeels is opgelost, maar de sterrenhemel is nog niet zo heel erg helder….

Geplaatst door Sandrah op 9/27/2007 03:39:00 AM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.