Dag 03: Butchart Gardens

dinsdag 9 september 2008

Well, it kicked in! Watte?! Nou, die trip van Amsterdam naar Vancouver. Dus houden we het vandaag maar een beetje rustig.

Wat hebben we gedaan? We zijn vandaag naar een soort van ehm… keukenhof geweest! Jahaaa… degenen die ons een beetje kennen, liggen nu waarschijnlijk onder de tafel van het lachen, maar dit is niet zo maar een keukenhof, maar Butchart Gardens. Wat zijn de Butchart Gardens?

Het is een soort van Keukenhof, maar dan anders. Daar waar de Keukenhof een tentoonstelling is, is Butchart Gardens een tuin die 1904 gecreëerd werd door Jenny Butchart. Zij wilde in ruig terrein toch een mooie tuin aanleggen en met veel wilskracht heeft zij dat voor elkaar gekregen. In 2006 kreeg Butchart Garden officieel de vermelding Historic Landmark of Canada!

Na het bezoek aan Butchart Garcdens gaan we op zoek naar een supermarkt, want we willen natuurlijk wel wat te drinken en te eten hebben. Gelukkig weten we inmiddels een supermarkt te zitten, waar we de meest noodzakelijke boodschappen kunnen kopen. Maar ook dit jaar hebben we een cooler nodig, om het water, de frisdrank en de etenswaren koel te houden. Na een zoektocht vinden we die ook eindelijk.

Na de boodschappen rijden we nog een stuk langs de zuidkant van het eiland tot aan French Beach, een provinciaal park. Hier relaxen we een tijdje, drinken en eten wat, alvorens we eer terug rijden naar Victoria.
Als we eindelijk weer terug zijn bij het hotel, is het vroeg in de avond en gaan we meteen op zoek naar een restaurant. Bij terugkomst in het hotel zitten we nog even op het balkon en zien een geweldige zonsondergang!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.