Dag 03: Een dagje relaxen in Sedona

Alweer ben ik vroeg wakker na een onrustige nacht. Rond 5 uur sms ik met Hester en dan is een tijdverschil van 9 uur wel makkelijk. Daarna kijk ik het nieuws en zie dat het heel slecht weer is in Phoenix. Ook bij ons onweert het en regent het. Hopelijk klaart het later op, want een binnen activiteit hebben we niet bedacht en de hele dag doorbrengen op de hotelkamer is ook geen optie.

Na een tijdje vallen we allebei weer in slaap. Ik denk er nog aan om de tv weer uit te zetten, maar dan ben ik compleet van de wereld. Na een uurtje word ik weer wakker, groggy en wel. Dat zal de rest van de dag niet meer goed komen. Gelukkig schijnt de zon inmiddels weer, maar er wordt meer regen en onweer verwacht vandaag.

Nog net op tijd komen we aan bij het ontbijt. We eten wat en gaan dan op zoek naar Starbucks voor de broodnodige cafeïne. De Starbucks is snel gevonden en precies op tijd lopen we binnen. Daarna stroomt het vol en staat een lange rij klanten te wachten. Ik kijk of ik hier wel op internet kan komen en met veel pijn en moeite lukt het om op het weblog te komen. Dan bedenk ik me dat ik de stick met foto’s niet heb meegenomen, dus ik plaats in ieder geval het verslag van gisteren als concept. We zitten lekker en drinken onze cappuccino. Na een tijdje lopen we terug naar de auto en besluiten om naar Montezuma Castle te rijden. Montezuma Castle is een zgn. cliff dwelling oftewel een huis dat in de rotsen is gebouwd. Dat is hier niet zo ver vandaan en daar zijn we nog niet eerder geweest.

Montezuma Castle

Bij Montezuma Castle lopen we het visitor center binnen om onze jaarpas te laten zien. Daarna lopen we naar het punt waar je de cliff dwelling kunt zien. Je ziet de buitencontouren, maar voor de rest moet je afgaan van de informatie op de borden. Interessante weetjes zijn daarop te lezen, maar het is toch leuker om de informatie verteld te krijgen, zoals in Mesa Verde National Park. Daar kun je een aantal cliff dwellings bezichtigen onder begeleiding van een ranger. En ja, daar zijn we ook geweest.

Het is nog vroeg in de middag als we weer terug rijden naar Sedona. We besluiten de rest van de middag lekker rustig aan te doen en te gaan zwemmen. Eerst rijden we nog even naar een supermarktje om koffiefilters te kopen, zodat Monique een lekker bakkie leut kan zetten. Dat doet ze dan ook prompt als we terug zijn in het hotel. Ik start mijn laptop weer op en hoop dat ik het verslag van gisteren kan plaatsen inclusief foto’s. Terwijl Monique al naar het zwembad vertrekt, lukt het mij het verslag te plaatsen. Daarna neem ik een slok koffie en loop zo wat een maagaandoening op! De koffie is wat sterk uitgevallen.

Daarna vertrek ik ook naar het zwembad en we poedelen wat in het water. Als we het zat zijn, gaan we op een paar ligstoelen liggen lezen. De zon is ondertussen grotendeels achter bewolking verdwenen en na een uurtje voelen we de eerste spetters. Even later horen we gedonder in de verte en besluiten we snel naar binnen te gaan.

Op de kamer maken we een broodje klaar en internetten we wat. Ik schrijf alvast het eerste deel van het blog. Even later barst het buiten los. De regen komt met bakken tegelijk uit de lucht vallen en ik ben blij hoog en droog te zitten.

We gaan bijtijds eten bij een Italiaan die alleen organisch voedsel bereidt. Ook dit restaurant kennen we nog van 2 jaar geleden en opnieuw blijkt het uitermate goed eten te zijn. Tenslotte is lekker eten ook een belangrijk deel van je vakantie!

4 reacties op Dag 03: Een dagje relaxen in Sedona

 1. Joan zegt:

  Hi Girls,

  Ik was ff vergeten om te kijken,maar ik ben nu weer helemaal bij.
  Monique mooie foto’s weer en Sandra je schrijft zo dat ik het voor me zie

 2. Siemy zegt:

  Hee meiden,

  Zo mijn vroege dienst zit erop en effe mijn ogen dicht gedaan en meteen daarna gaan kijken of er
  al weer iets op juliie blog stond…en ja hoor….heerlijk San dat je zo beeldend kunt schrijven. Zie
  dan ook voor me hoe Monique op sommige dingen kan reageren.
  Mooie foto’s van dat kasteel in de muur…….kijk alweer uit naar morgen…..

 3. René zegt:

  Ja, ze hebben daar sinds Starbucks wel geleerd dat je ook best een lekker pittig bakkie koffie kan maken. Maarja: Amerikanen hè; ze kunnen een beetje doorslaan.

 4. Karin zegt:

  Ha buuffies,
  Wat een mooie foto’s! Zo te zien een super reis. San je had het goed gezien in je glazen bol: de glazenwasser is geweest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.