De avond voor vertrek moet ik nog iets bekennen…

Posted on 5 september 2011 door Sandrah

Dankzij Loes (en bedankt, Loes! :-)) werd ik herinnerd aan een moment waar ik liever niet meer aan terug denk. Een blunder moment, zeg maar. Kennen jullie het verhaal van de verdwenen bril nog? Die bril waar we een dag voor teruggereden zijn, tot grote ergernis van Monique? Nou, die bril krijgt nog een staartje…

Even een korte terugblik. Vorig jaar september vertrokken we ‘s morgens vroeg voor een lange rit van Sedona naar Farmington. Het was de bedoeling dat we bij Farmington naar Bisti Badlands zouden gaan. Na een lange dag komen we ‘s avonds in het hotel aan, om vervolgens een hapje te gaan eten. Na terugkomst in het hotel, doe ik mijn lenzen uit en wil mijn bril pakken… Maar helaas de bril was niet te vinden. Alles afgezocht, maar de bril bleef spoorloos. Contact gezocht met het hotel in Sedona, helaas… niets. Om er toch zeker van te zijn, zijn we de volgende dag teruggereden naar Sedona, wat natuurlijk niets opleverde! De bril was spoorloos en bleef spoorloos. Terug in Nederland een nieuwe bril besteld en dankzij een verzekering en een aardige verkoper kostte die nieuwe bril mij niets, nada, noppes! Een geluk bij een ongeluk, dus.

Fast forward naar mei van dit jaar. We gingen gezellig naar Barcelona, ter ere van mijn vaders semi pensioen. We komen in het hotel, ik pak mijn toilettas en denk: “Goh, wat heb ik die bril op een rare plek opgeborgen…”. Vervolgens denk ik: “hmm.. ik had toch een andere koker?”. En ken je dat gevoel, dat gevoel dat heel ver in je gedachten iets begint te dagen? Zo’n gedachte die je eigenlijk niet wilt vertellen, aan niemand, omdat het gewoon te stom is? Nou, ik had dus zo’n moment. Die bril die vorig jaar spoorloos verdween, kwam nu tevoorschijn uit een zijvakje van mijn toilettas…

Geplaatst in Reisverslag Van Noordwest naar Zuidwest 2011 | 1 reactie

De route en wat andere perikelen

Posted on 5 maart 2011 door Sandrah

De route staat e-i-n-d-e-l-i-j-k helemaal vast. We waren nog een beetje aan het stoeien met het beginstuk, maar afgelopen weekend is dat helemaal goed gekomen, kijk zelf maar:

03-09-2011: Amsterdam – Seattle
04-09-2011: Seattle – Olympic National Park
05-09-2011: Olympic National Park – Lynnwood
06-09-2011: Lynnwood – Spokane
07-09-2011: Spokane – Glacier National Park
08-09-2011: Glacier National Park
09-09-2011: Glacier National Park
10-09-2011: Glacier National Park – Yellowstone National Park
11-09-2011: Yellowstone National Park
12-09-2011: Yellowstone National Park
13-09-2011: Yellowstone National Park – Grand Teton National Park
14-09-2011: Grand Teton National Park
15-09-2011: Grand Teton National Park – Salt Lake City
16-09-2011: Salt Lake City – Death Valley National Park
17-09-2011: Death Valley National Park
18-09-2011: Death Valley National Park – Las Vegas
19-09-2011: Las Vegas
20-09-2011: Las Vegas
21-09-2011: Las Vegas – Phoenix
22-09-2011: Phoenix
23-09-2011: Phoenix
24-09-2011: Phoenix – Amsterdam

Als je een beetje de kaart van Amerika in gedachten hebt, dan zie je dat we een paar lange rijdagen hebben. In 1e instantie ging de route van Olympic NP naar Mount Rainier NP en vervolgens naar Glacier NP. Tot ik de route eens ging narekenen en zag dat die rit via de interstate wel zo’n 11 à 12 uur ging duren. Veel te lang natuurlijk. Dus hebben we Mount Rainier NP laten vallen. In de nieuwe route rijden we aan het einde van de 3e dag het park uit. Hierdoor halen we alvast een paar uur in, zodat we het volgende stuk via de scenic route kunnen rijden. Een stuk leuker en gezelliger dus, maar hierdoor hebben we nu 2 dagen in plaats van 1 dag in Glacier NP. Daar ben ik in ieder geval heel blij mee! Dit park staat al zo lang op mijn lijstje.
Ook de andere rijdagen zijn weliswaar lang, alhoewel niet zo lang als de eerste, maar ook na die rijdagen zitten we een aantal dagen op een vaste plek. Dat scheelt enorm.
De hotels/motels/cabins in de parken hebben we al vastgelegd (behalve Glacier NP). Gek genoeg hebben we deze overnachtingen al geboekt voordat we zelfs maar tickets hadden!

En over tickets gesproken… Zo eens in de zoveel tijd kijk ik bij onze itinerary op de website van Delta. Zo ook vorige week. Nu weet ik dat er wel vaker vluchtwijzigingen zijn en dat je pas op de hoogte wordt gesteld als alles definitief vastligt, maar deze is echt de moeite van het vermelden waard!
De heenvlucht blijft gewoon van Amsterdam naar Seattle. Hier kunnen we niet meer vanaf.
Terug zouden we om 13.05 uur vertrekken van Phoenix naar Memphis waar we om een uur of 18.00 uur zouden aankomen om vervolgens om ongeveer 20.00 uur weer door te vliegen naar Amsterdam. Dit was vorige week:
Om 10.40 uur vertrekken vanaf Phoenix om om 16.05 uur te landen in Memphis. Vervolgens zouden we om 14.10 uur vanuit Atlanta vertrekken naar Amsterdam. Dat ging dus niet werken. Maar als doorgewinterde reiziger maakte ik me niet druk en kon er hartelijk om lachen.

Gisteren ontving ik een mail van Delta met het verzoek om zo spoedig mogelijk contact op te nemen inzake onze vluchten. Dus meteen maar even bellen met de klantenservice. Aardige man aan de telefoon, die aangaf dat onze vlucht naar Phoenix niet om 13.05 uur zou vertrekken, maar om 10.40 uur. Geen probleem. Vervolgens gaat het gesprek zo:
Delta: “U komt dan om 16.05 uur aan in Memphis en vervolgens vertrekt u via Atlanta naar Amsterdam om… eh… ehm… 14.05 uur! Hmm… dit kan niet, hoe kunt u om 16.00 uur aankomen en om 14.05 uur vertrekken!”
Ik (bijdehand als ik ben): “Haha! Bij deze kan ik je vertellen dat we dat met de beste wil ter wereld niet gaan redden, hoor…”
Delta: “Nee, dat is zeker geen mogelijkheid! Mmm.. laten we maar even verder gaan kijken.”

Intussen gingen mijn gedachten als een razende tekeer. Het liefst vliegen wij namelijk via Minneapolis of Atlanta (waarom? Geen idee!). Dus opperde ik of we niet via een van deze luchthavens konden vliegen.

Delta: “Ja, dat zou kunnen. Even kijken wat het beste naar voren komt. Oh, dat kan. U vertrekt dan om 7.00 uur vanuit Phoenix naar Minneapolis.”
Ik (denkend aan die wekker die dan om 4.00 uur afgaat): “Dat is wel heel vroeg, hoor.”
Delta: “Ja, daar heeft u wel gelijk in. Eens even kijken. Okee, hier heb ik er nog een, dan heeft u 45 minuten om over te stappen op Minneapolis.”
Ik (in gedachten dat ik ook nog wil eten bij de TGIF of de Chillies): “Hmm… dat is wel heel kort.”
Delta: “Het moet te doen zijn, hoor. Maar… oh… wacht… hier heb ik een vlucht van Phoenix naar Atlanta met vertrek om 13.05 uur, bijna 3 uur overstaptijd en u vertrekt om 22.40 uur naar Amsterdam.”
Ik: “Ik overleg even (ook Monique is akkoord en ziet zichzelf al bij de TGIF zitten!). Ja hoor, prima geregeld!”.
Delta: “Fijn, we gaan de gegevens omzetten en u ontvangt de nieuwe e-tickets zo snel mogelijk.”

Zij blij, wij blij en op naar de States! Nog 46 dagen…

Geplaatst in Reisverslag Van Noordwest naar Zuidwest 2011 | 2 reacties