Dag 03: Nog meer strand, Twilight en Hurricane Ridge

Posted on 7 september 2011 door Sandrah

Huishoudelijke mededeling! We hebben problemen met het uploaden van de foto’s. Je vindt ze niet meer bovenin naast het blog, maar in rechterkolom.

Tot mijn verbijstering zegt Monique om 6 uur vanmorgen “Nou, ik ga opstaan, hoor!”. Dat geeft mij de kans om nog even te blijven liggen, maar niet voor lang. We zijn wat sneller dan gisteren opgestart en voor 7 uur lopen we het hotel uit om op weg te gaan naar Ruby Beach. Het is mistig en dan is Ruby Beach een stuk leuker en mooier dan wanneer het zonnig is!

Bij Ruby Beach aangekomen, ligt het strand inderdaad nog in de mist. We lopen wat rond en maken verschillende foto’s. Na een half uurtje hebben we het koud gekregen (het is wat frisjes vanmorgen) en gaan we terug naar de auto.

Ruby Beach bij mist 2
Ruby Beach bij mist

We besluiten om naar Rialto Beach te rijden om te kijken hoe het daar is. Voordat we daar komen, rijden we door Forks. Forks is een gehucht dat bekend geworden is door de boeken en films van Twilight. Alles in Forks is Twilight. De auto van Bella staat te pronken voor het Visitor center, je kunt een Twilight tour doen, er zijn winkels “Dazzled by Twilight”. Een must see dus voor de Twilight fan.

Ondanks dat ik de boeken leuk vind om te lezen, vind ik een tour niet zo nodig en de auto van Bella hoef ik ook niet zo nodig van dichtbij te zien, dus we rijden snel door. We gooien de tank vol en gaan dan richting Rialto Beach. Ook op weg hiernaar toe ontkomen we niet aan Twilight, want we rijden door Quileute, het plaatsje waar Jacob woont! Hierna houdt het Twilight gebeuren wel op en komen we bij het strand. We lopen er even naar toe, maar we hebben het koud, het trekt ons niet en we willen eigenlijk weer de lekker warme auto in!

Het is inmiddels bij 9 uur en we hebben honger! Maar gezien het weer besluiten we om nog maar even door te rijden naar een iets warmer plekje. Bij Crescent Lake zien we een bord met picknick plaatsen bij LaPoel. Hier rijden we naar beneden en vinden een tafel op een mooi plekje. Maar ook hier is het koud, dus we eten snel wat en rijden dan verder naar Port Angeles. Vlak bij Port Angeles ligt Hurricane Ridge en dit is het laatste plekje in Olympic NP wat we willen bezoeken.

Als eerste gaan we naar het Visitor Center, want we hebben nog steeds geen pas. Die kunnen we hier gelukkig wel kopen en we krijgen weer te horen dat de pas tot en met september 2012 geldig is.

Hierna sjeezen we de berg op naar het uitzichtpunt. Jammer genoeg is het erg heiig, maar het uitzicht blijft zeer de moeite waard. We lopen wat rond en zien nog grote plakkaten sneeuw liggen.

Uitzicht bij picknicken in Hurricane Ridge

Sneeuw

We zijn vrij vroeg en besluiten om nog een keer te gaan picknicken , voordat we richting Port Townsend gaan. We vinden een mooi plekje en genieten van een lekker broodje en het uizicht. We zitten heerlijk in het zonnetje en de temperatuur is een stuk aangenamer dan vanmorgen. We zien een aantal bezoekers aankomen met stoelen, gitaar en spellen. Die gaan hier vast een paar uur doorbrengen en gelijk hebben ze!

Nadat we hebben gegeten, gaan we weer verder. We rijden in een slakkegang richting Port Townsend waar we de ferry moeten nemen richting Sedro Woolley. Iets voor 15 uur komen we bij de ferry aan en als we aangeven dat we geen reservering hebben, worden we op de standby gezet. Gelukkig zijn we de 2e in de rij en gaan we ervan uit dat we mee kunnen om 15.45 uur.

Na een half uurtje wachten, kunnen we de ferry oprijden. We besluiten in de auto te blijven, omdat het maar een half uurtje varen is. Naast ons staat een pickup truck met een hond die er schattig uitziet!

Als we aan de overkant zijn, rijden we in file naar Sedro Woolley, onze eindbestemming van vandaag. Bij het hotel aangekomen, besluiten we na het inchecken om meteen te gaan eten. We hebben een kortingsbon van 10% gekregen bij het hotel voor Alfies, een Italiaans restaurant. We springen weer in de auto, kijken om ons heen en zien Alfies direct naast het hotel! Beetje overdreven om dat met de auto te doen, dus we stappen maar weer uit om die 5 stappen naar het hotel te lopen.

Terug op de kamer begint de ellende. Ondanks een redelijk goede verbinding met het internet, lukt het uploaden van de foto’s niet! Dat levert een hoop gevloek en gescheld op en na 2 uur proberen geef ik het op. Dan maar geen foto’s vandaag. Tenslotte heb ik vakantie!

Een reactie op Dag 03: Nog meer strand, Twilight en Hurricane Ridge

 1. Sandrah zegt:

  Cora zegt:

  7 september 2011 om 8:54 PM (bewerken)

  Wat heerlijk om allemaal te lezen en wat een prachtige foto’s!.
  Ben nu al benieuwd naar het volgende verslag.

  Beantwoorden

  Monique zegt:

  13 september 2011 om 2:55 PM (bewerken)

  maar toch hele mooie foto’s

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.