Dag 15: Death Valley National Park

Posted on 19 september 2011door Sandrah

Het is weer bijtijds dag en nadat we allebei ons ding hebben gedaan, gaan we op weg. We besluiten om eerst naar Scotty’s Castle te gaan. Drie keer moet scheepsrecht zijn. De eerste keer dat we in Death Valley NP waren, was het zo heet, dat we op een gegeven moment de snelste weg uit het park hebben genomen. De tweede keer lag de weg onder water en konden we er niet door!

Drie keer is inderdaad scheepsrecht, want vandaag houdt niets ons tegen. We hebben weer een strakblauwe lucht en de weg voor ons zindert gewoon van de hitte. De verwachte temperatuur vandaag is rond de 104 graden Fahrenheit.

Als we bij Scotty’s Castle aankomen, besluiten we om eerst te ontbijten. We zoeken een picknicktafel in de schaduw en eten snel een broodje. Daarna gaan we het Visitor center binnen en daar zien we dat er 2 tours zijn: een door het huis en een door de ondergrondse gangen.

Scotty's Castle

Scotty’s Castle

We kiezen voor de tour door het huis en daarna lopen we wat rond op het terrein. Als we het te heet vinden worden, gaan we weer terug naar het Visitor center om de tijd te doden. Hier lezen we ook de geschiedenis van Scotty’s Castle. Het castle wat eigenlijk helemaal niet van Scotty was!

De tour wordt geleid door een park ranger gekleed in de kledij van 1939. Ze weet het verhaal leuk te vertellen en houdt de aandacht van iedereen goed vast. Ook van mij!
Als de tour voorbij is, ga ik terug naar de auto en Monique gaat nog wat foto’s maken. In korte tijd drink ik me klem aan water en ik ben blij dat we een koelbox vol hebben!

Gids in Scotty s Room

Als Monique ook weer terug bij de auto is, gaan we op weg naar Ubehebe Crater. Een gigantische krater! We staan even van bovenaf te kijken en duiken dan snel de auto weer in.

Ubehebe Crater

Ik wil eigenlijk naar Titus Canyon toe, maar als we daar eindelijk aan komen, wordt een vierwielaandrijving aangeraden. De route door Titus Canyon is eenrichting, dus als het niet te doen is, kunnen we niet terug. Ik besluit mijn verstand te gebruiken en het lot niet te tarten. We komen hier toch nog een keer terug om de Racetrack te doen, dus dan kunnen we Titus Canyon meenemen. De Racetrack kun je namelijk alleen doen met een geprepareerde jeep, zoals we in voorgaande jaren ook wel hebben gehuurd in Moab.

Eindeloze weg in Death Valley

Eindeloze weg in Death Valley

Over een van de stille wegen van Death Valley rijden we terug naar Furnace Creek en vandaar uit gaan we door naar Badwater, een gigantische zoutvlakte. Op de rit daarnaar toe, stoppen we nog even bij de Devil’s Golf course.
Dan komen we bij Badwater en het is hier snik- en snikheet… Niet leuk meer. Toch lopen we naar de zoutvlakte, waar we even rondkijken, maar dan leg ik zowat het loodje en besluit snel terug te gaan naar de auto!

Badwater Basin

Badwater Basin

Aangezien we toch niet snel zullen afkoelen hier, gaan we vervolgens naar Artists Drive. Het is net een schilderpalet, vandaar ook de naam.
Monique schiet nog wat foto’s, maar heeft ook geen fut meer om nog veel stappen te zetten. Gelukkig hebben we hier al wat foto’s van, dus de noodzaak is er ook niet zo.

Dan gaan we terug naar de cabin om af te koelen. Geen van beiden hebben we nog de behoefte om de hitte in te gaan, voordat de zon weg is. Toch gaan we vlak voor zonsondergang weer op pad. Dit keer naar Dante’s View. Eigenlijk moeten we hier bij zonsopgang zijn, maar we zien het niet zo zitten om om 5.30 uur op te staan. Dan zijn we namelijk al rond 10 uur in Las Vegas en dat is wel een beetje vroeg.
Na Dante’s View gaan we snel wat eten, want we willen nog sterren kijken.

In Death Valley is het ongelooflijk donker, dus dat betekent een sterrenhemel die wij ons in Nederland niet kunnen voorstellen. We pakken de auto en rijden naar een plek zo’n 5 mijl verder op. We stappen uit de auto en het is inderdaad ongelooflijk donker. De hemel is bezaaid met sterren en het is zo mooi om te zien, maar een onbehaaglijk gevoel bekruipt me. Het is wel heel donker en we zien en horen helemaal niets.
Monique wil proberen om een foto te maken, maar na zo’n 15 minuten geven we het op. Het onbehaaglijke gevoel blijft en we voelen ons niet prettig.

We rijden terug naar de cabin, relaxen nog wat en gaan dan lekker slapen.

Een reactie op Dag 15: Death Valley National Park

  1. Sandrah zegt:

    Monique zegt:

    22 september 2011 om 11:59 AM (bewerken)

    Indrukwekkend die krater!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.