Dag 19: Universal Studios Orlando

Alweer zijn we vroeg op, want iets over achten lopen we naar de concierge desk om te vragen waar we de ticketdesk kunnen vinden. Dat is snel uitgelegd en de tickets zijn zo aangekocht. Gelukkig maar, want al sinds we weten dat we naar Orlando zouden gaan, hebben we al discussies over welk park we willen bezoeken. Tot gisteravond waren we er nog niet zeker van. Nu kunnen we niet meer terug.
We halen de auto, stellen Jack in en rijden in een kwartiertje naar Universal Studios Orlando.

universal

We betalen de parkeer fee, parkeren de auto, ik verwissel nog snel mijn slippers voor mijn schoenen, we nemen een flesje water mee en lopen de garage uit. Als we op het Plaza komen, gaan we een koffie met wat te eten halen, maar daarna lopen we meteen door naar de ingang. We laten ons ticket scannen, geven een vingerafdruk… Althans, ik geef een vingerafdruk, bij Monique is ie niet te lezen, en we mogen het park in. We lopen meteen een stuk door, want we zien de eerste rijen al bij de attracties die het dichts bij de ingang liggen.

Een medewerker vertelt ons dat Transformers 3D erg cool is, dus we lopen daar naar binnen. We kunnen zo doorlopen, zo rustig is het nog hier. We stappen in een karretje en worden ingezet als vrijheidsstrijders, terwijl Megatron de wereld probeert te vernietigen. We worden aangevallen, vooruit getrokken, tegengehouden en alle kanten opgegooid. Maar dit is gaaf! Als we eruit komen, gaan we gelijk nog een keer!

Dan wordt het tijd voor de Rock It achtbaan. We hebben al gezien dat we hier loodrecht omhoog gaan en steil naar beneden, gevolgd door een looping en een halve kurketrekker. Dat is wat we van buitenaf kunnen zien! Ook hier is nog niet zo’n lange rij, dus we kunnen al snel instappen. Als we omhoog worden getrokken, denk ik bij mezelf ‘wat omhoog gaat, moet ook weer naar benee!’ en voordat ik uitgedacht ben, worden we in duizeligmakende snelheid naar beneden gegooid! Het gaat hard en voor mijn gevoel duurt het ontzettend lang, maar het is dan ook een mega achtbaan. Als we eruit komen, liggen we helemaal strak door de enorme rush. We hebben ook allebei een zere keel door het schreeuwen. En we besluiten meteen om later nog een keer te gaan.

rock it

We zien op de app die Monique heeft gedownload dat de wachttijden flink gaan oplopen en na enig beraad besluiten we om een express pass te kopen. Deze pas geeft een eenmalige voorrang bij alle attractie en scheelt dus enorm veel tijd.
Daarna lopen we naar Shrek 4D. Hier wordt Fiona gevangen genomen door de geest van Farguard. We liggen helemaal strak om de uitspraken van Donkey en schrikken ons dood als we ineens zogenaamde spinnen voelen.

shrek en fiona

Hierna gaan we naar Despicable Me, Minion Mayhem. Dit is humor! We worden allemaal getransformeerd naar Minion’s, maar dat experiment faalt natuurlijk groots. Ontzettend grappig zijn de Minion’s, maar de ride is ook erg leuk gedaan. Ook deze attractie is in 3D. Echt superleuk. Dit willen we straks nog een keer.

We lopen verder naar The Simpsons. We zijn geen fans van The Simpsons, maar de attractie is ook weer leuk gedaan en ook hier liggen we in een deuk door de figuren. Zo nu en dan lijkt het alsof we loodrecht naar beneden gaan, maar dat is niet zo. Toch knap hoe dat gesimuleerd wordt.

Als we weer buiten komen, stort regent het. We blijven een beetje bij de uitgang hangen tot het weer droog wordt. Of in ieder geval droger. Gelukkig duurt dat niet lang, want het is tijd voor de Terminator! Ook dit is weer een 3D. We zien hoe de wereld is vernietigd en hoe de Terminator de wereld probeert te redden. Ook weer erg goed gedaan. Alleen het door de zaal rennen van twee figuren komt wat knullig over.

We komen hierna aan bij Men in Black. Hier zijn we in opleiding om Aliens te verjagen. We moeten schieten en ik weet bij voorbaat al dat dat voor mij niets gaat worden. Dat klopt ook, maar het is wel ontzettend grappig. Op een gegeven moment worden we in de rondte gegooid en daarna raak ik helemaal niets meer!

We lopen door naar Disaster. Hier gaan we figureren in een film. Degene die het hele spul begeleidt is hilarisch! Er worden mensen uit het publiek gevraagd, want de gehele cast is in een afkickkliniek opgenomen. Naast mij zit een man wiens vrouw ook mee doet. Niet vrijwillig, haar man riep dat zij wel wilde. Als de “Film” is opgenomen, moeten we figureren in de metro. Terwijl er vrachtwagens, metro’s, water en vuur op ons afkomen, moeten we vooral bang kijken. Dat lukt natuurlijk voor geen meter, maar het eindresultaat is erg grappig.

Inmiddels regent het weer flink als we buiten komen, dus we gaan snel een tentje in om wat te drinken te halen. Gelukkig zijn het redelijk korte buien en kunnen we al snel weer doorlopen, maar uit voorzorg worden de buiten attracties stil gelegd. Zo zien we dat de Rock It stil wordt gelegd. Je zal er maar voor in de rij staan.

De volgende attractie is Revenge of the Mummy. Heel erg leuk, maar veel te kort! Wat het leuk maakt, is dat deze rustig begint, maar daarna versnelt. Die versnelling is in het donker en dat geeft weer een extra dimensie.
De laatste van dit park is Twister. Hier wordt een tornado nagebootst, maar we vinden er allebei niet zoveel aan. Het is duidelijk dat dit al een oude attractie is.

Dan bedenken we wat we nog een keer willen doen. We gaan nogmaals naar Transformers, stappen weer vrijwillig in de Rock It, die eerst een paar testrondes draait na de regen, gaan daarna weer naar Despicable Me en vinden het daarna wel genoeg.

Het regent weer flink, dus we zoeken een plekje op om te schuilen. Zodra het weer droog is, gaan we aan de weg staan voor de parade. Leuk, maar dat kan Disney toch beter.

minions

Het is zo knap hoe de attracties in elkaar zitten en we hebben het er over als we weer terug lopen naar de auto. Echt ongelooflijk. En wat het ook leuk maakt, is dat de oorspronkelijke acteurs ‘meespelen’ in de verschillende attracties.

Als we weer bij het hotel komen, relaxen we wat om daarna weer in het hotel te eten. Lekker makkelijk!

3 reacties op Dag 19: Universal Studios Orlando

  1. De Minions! Als Levi de foto’s ziet is ie vast jaloers!!!

    Maar dat jullie dat durven joh, al die attracties!! Ik ben maar een angsthaas wat dat betreft!

  2. René zegt:

    Een dagje pretpark eigenlijk; kan de Efteling niet tegenop zo te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.