2007: Zuidwest USA

De voorbereiding

Na al diverse keren op vakantie te zijn geweest in de USA, hebben we dit jaar besloten om een gedeelte te herhalen. De reden hiervoor is dat we op een aantal plaatsen te kort zijn geweest en het idee te hebben dat we daar te weinig gezien hebben.

Eerder zijn we al in The West geweest, het bekende rondje San Francisco, Las Vegas en Los Angeles. New England en New York, een stukje Washington State en Colorado en omstreken en niet te vergeten Alaska, the last frontier!

Voor dit jaar staat het Zuidwesten van de States op het programma. Op 8 september a.s. vliegen wij van Amsterdam naar Phoenix, met een overstap op Atlanta.
Op dit moment zijn wij nog volop de (globale) route aan het bepalen, maar de volgende plaatsen/parken zullen wij in ieder geval aan doen: Phoenix, Grand Canyon, Zion National Park, Bryce Canyon. Ook willen we graag nog een keer terug naar Arches, maar ja, we willen ook graag terug naar Death Valley en niet te vergeten Yosemite! Keuzes, keuzes, keuzes… Het valt allemaal niet mee. Wat gaan we dit jaar doen en wat stellen we uit? Er is zoveel moois te zien!

Zodra de route voor een groot deel gereed is (de route is nl. nooit helemaal klaar) dan zullen we een update plaatsen.

Geplaatst door Sandrah op 4/30/2007 12:16:00 PM

Wat in ieder geval vast staat….

Wat hebben we tot zover vastgelegd? Uiteraard de vlucht van Amsterdam naar Phoenix en weer terug en de huurauto, een SUV via Hertz. Ook de eerste overnachting ligt vast, wij vinden het wel zo prettig dat we na een lange reisdag direct naar het hotel kunnen rijden en niet nog eerst op zoek moeten gaan.

We hebben 2 overnachtingen in de Grand Canyon, waarvan we één ochtend heeeeeeel vroeg op moeten, omdat we permits hebben weten te bemachtigen voor Coyote Buttes North, oftewel The Wave. Yeah!
Ook hebben we tickets geboekt voor de tour van 11.30 uur in Antelope Canyon, de zogenoemde fototour.
En omdat het bijwonen van een wedstrijd toch ook nog op ons ‘things to do’ lijstje stond, hebben we tickets gekocht voor een baseballgame. Op 25 september a.s. zitten we in Dodger Stadium voor een wedstrijd van de LA Dodgers tegen de Colorado Rockies! Eigenlijk zat LA niet in de planning, maar ach, als je wat wilt en de mogelijkheid is aanwezig, waarom zou je het dan laten?!

De route begint er aardig uit te zien. Dat kan natuurlijk niet anders, want je kan geen tickets kopen voor een baseballgame als je niet weet of je in de buurt bent! Maar de route is nog niet helemaal naar mijn zin, dus ik wacht nog even met posten….

Geplaatst door Sandrah op 7/06/2007 11:08:00 PM

De route…

Op 8 september a.s. is het dan eindelijk zover. ’s Ochtends rond 10.30 uur vliegen we met Delta Airlines van Amsterdam naar Atlanta, waar we om ongeveer 14.00 uur plaatselijke tijd aankomen. Vervolgens vliegen we rond 16.00 uur door naar Phoenix. Gaat alles goed, dan landen we omstreeks 17.00 uur locale tijd in Phoenix!

De route staat grotendeels vast en is als volgt:

Dag 1 Vertrek Amsterdam naar Phoenix
Dag 2 Vertrek vanuit Phoenix
Dag 3 Grand Canyon
Dag 4 Grand Canyon – Wave
Dag 5 Naar Page
Dag 6 Page – Antelope Canyon
Dag 7 Naar Moab
Dag 8 Moab – Arches National Park, indien mogelijk kaarten kopen voor de Fiery Furnace Walk
Dag 9 Moab – Canyonlands National Park (Shäfertrail)
Dag 10 Moab – Arches National Park (Fiery Furnace Walk?), La Sal Mountain Loop
Dag 11 Naar Capital Reef National Park met tussenstop Goblin Valley
Dag 12 Capital Reef National Park
Dag 13 Naar Bryce Canyon National Park
Dag 14 Naar Zion National Park
Dag 15 Zion National Park
Dag 16 Zion National Park en op weg naar Las Vegas
Dag 17 Las Vegas en op weg naar Los Angeles (Venice Beach)
Dag 18 Los Angeles – Baseball wedstrijd LA Dodgers vs Colorado Rockies at Dodger Stadium
Dag 19 Naar Phoenix – Joshua Tree
Dag 20 Phoenix
Dag 21 Vertrek vanuit Phoenix naar Amsterdam
Dag 22 Aankomst Amsterdam

Het begin van de route is een beetje verkeerd gepland, maar dat komt doordat wij dolgraag wilden overnachten in de Grand Canyon. Overnachtingen in de nationale parken zijn akelig snel volgeboekt, dus daar moet je vroeg bij zijn. Wel, wij waren zo snel met boeken dat deze overnachting al geboekt was voordat we überhaupt een ticket hadden! Tja, en toen we er achter kwamen dat dit begin niet zo heel handig was, konden we de boeking niet meer omzetten. Ach, aangezien we tijdens de trip toch nog wel eens van gedachten veranderen, maken wij ons er niet druk om!

Inmiddels zijn de laatste voorbereidingen in volle gang enne… staan we bijna te springen van ongeduld!

Geplaatst door Sandrah op 8/23/2007 03:00:00 PM

Overnachten in Las Vegas? Of toch maar niet?!

Enkele weken geleden ging het toch weer ineens kriebelen. Aangezien we naar LA moeten voor de Dodgers game, is het natuurlijk logisch om daar wat langer te spenderen. En aangezien we weer in het weekend in Las Vegas zouden zitten, stonden we in dubio om Las Vegas te laten vallen. Zo zouden we een dag langer verblijven in LA….

In 2001 zijn we ook in LA geweest, maar we hebben toendertijd eigenlijk bar weinig bekeken. De tijd die we er waren hebben we in Santa Monica besteed en we hebben cruisin’ LA gedaan!
Oja, we zijn toen op de laatste vakantiedag de auto kwijtgeraakt in een parkeergarage… Tot op heden heb ik daar nog steeds een trauma aan over gehouden. Want er was een zeker persoon die haar ticket en paspoort in haar bagage had laten zitten! En even voor de duidelijkheid: IK WAS HET NIET! Hoe we die auto kwijt raakten? Nou, heel simpel. Je stalt de auto in een parkeergarage, checkt de kleur en het nummer van het gedeelte waar de auto is gestald, gaat lekker winkelen en vervolgens kom je terug en is de auto spoorloos! Wij op weg naar de parkeerwachten en verteld dat we de auto niet meer konden vinden (godzijdank hebben we niet geroepen dat ie gestolen was….). Wij het parkeerkaartje afgegeven, die had ik gelukkig bij me gehouden, en vervolgens werd ons verteld dat we mee mochten met één van de parkeerwachten. Die man stapt in een golfkarretje en wij natuurlijk ook. Die man crosst met die kar naar de hele andere kant van de garage en op het moment dat wij het nummerbord van onze huurauto zagen, begon ik spontaan in het Nederlands tegen die man te roepen dat ik ‘m al zag! Pfff… wat waren we opgelucht, zeg!
Toen bleek dus dat we niet goed hadden opgelet, want deze parkeergarage werkte niet alleen met een kleur en nummer, maar ook met een letter!

Tot zover het jaar 2001. Ik ga niet verder uitwijden over al onze blunders… En geloof me, die maken we bigtime!

Terug naar 2007. Dachten we vanmorgen nog om Las Vegas maar helemaal uit de route te verbannen, nou… zojuist zijn de plannen weer omgegooid. We hebben toch besloten om 1 overnachting te doen in Las Vegas. Eén van ons is helemaal blij, want die denkt dat ze naar Celine Dion kan! En wederom: It’s not me! 😀
Vervolgens gaan we weer naar LA en verblijven daar heeeeeeerlijk in Venice Beach.

Geplaatst door Sandrah op 8/26/2007 02:23:00 PM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.