Dag 04: Op weg naar Tofino

woensdag 10 september 2008

En daar gaan we weer op pad. Op naar Tofino, op naar het Pacific Rim National Park! Het duurt even voordat we op de juiste weg zitten. De TomTom, die geen tomtom is, maar door ons wel zo genoemd wordt, was van slag, doordat ie door ons consequent TomTom wordt genoemd, maar een Garmin is en nu een identiteitscrisis heeft opgelopen, wist de weg niet meer! Als TomTom dan roept “sla linksaf” en Monique begint vervolgens te panieken, omdat ik linksaf ga, is het gauw bekeken met TomTom! TomTom is vanaf nu helaas verbannen naar zijn etui!

Vanaf het moment dat mijn andere TomTom, genaamd Monique, het helemaal over neemt van TomTom, gaan we de goede kant uit. Op naar het Noorden en bij Parksville, jawel, linksaf naar het Westen!

Onderweg stoppen we bij de Little Qualicum Falls Provincial Park. Nou geloof me, little zijn die Falls zeker! Ik denk dat ze net wat hoger zijn dan de watervallen van Coo! We rijden dus snel weer door, maken nog een pitstop op een idyllisch plekje om iets te eten en terwijl Monique luidkeels mee lalt met Les Poppys’ Non, non, rien n’a changé (wat gelukkig snel wordt opgevolgd door echte muziek) Vervolgens doorgereden, en ik de 2e stem verzorg, sjezen we de bergen op en af! Heerlijk, een mooie omgeving, jeugdsentiment in de cd speler, een goede auto en we hebben vakantie!

Aangekomen in Tofino vinden we in no time het hotel. Het Best Western Tin Wis Resort! We hebben een kamer met zeezicht, een strakblauwe lucht, lekkere temperatuur en het is geweldig! Vanuit onze hotelkamer wandelen we zo het strand op en de Pacific Ocean in… Nah… dat hebben we maar niet gedaan. Tot onze enkels zijn we in het water geweest en dat was voldoende. Het water is nl. koud! Oja, hadden we in Victoria de papieren liggen wat te doen bij een aardbeving (seek cover and hold on! Haha, wij lagen onder de tafel, tijdens het lezen!), blijkt deze omgeving tsunami gevoelig te zijn! Dus ook maar even gelezen wat te doen bij evacuatie!
Na de zonsondergang (niet zo mooi als gister) zijn we een hapje gaan eten. De eerste zalm is een feit en hij smaakt weer verrukkelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.