Dag 05: Op weg naar Sequoia en Kings Canyon National Parks

We hadden het plan om pas na 9 uur, en dus na de spits, op weg te gaan naar het vliegveld, maar om kwart over 8 zijn we klaar om te vertrekken. Dat doen we dan ook maar. Ik heb op dat moment nog goede hoop dat we bijtijds in Sequoia en Kings Canyon National Park zullen aankomen.

We moeten (willen) eerst de auto omruilen, maar Jack (de navigator) besluit om ons  dwars door het centrum naar de US 101 south te sturen. Dat schiet dus niet op, want daar moet half San Francisco naar toe vanmorgen. Het duurt en het duurt en plotseling weet Jack het ook niet meer. Het ene moment moet ik rechtdoor naar Howard Street, 2 seconden later moet ik linksaf naar Montgomery Street en dan moet ik weer rechtdoor. Uit frustratie rij ik een rondje, zodat Jack weer een goed signaal kan oppikken en vanaf dat moment gaat het weer als een zonnetje. Het is alleen zo jammer dat er zoveel mensen op hetzelfde moment besluiten te gaan rijden.

Dan zijn we eindelijk de stad uit en wordt het rustiger op de weg. Met een minuut of 20 staan we dan ook in de garage van Hertz. We pakken de bagage en lopen naar de Gold balie. Monique wacht buiten, terwijl ik binnen de boel ga regelen. Ik leg het verhaal uit en de Hertz medewerker vertelt dat ik de auto naar het kantoor moet rijden, zodat ie gecontroleerd kan worden. Dan kan hij een andere auto klaar laten zetten.

Eh… dat wil ik wel, maar die auto staat in een lange rij van andere auto’s. Hoe ga ik die bij het kantoor krijgen dan? Oh, dat gaat dus niet. Hij gaat bellen dat ze de kilometerstand moeten controleren en weet-ik-al-niet-wat-nog-meer. Zodra dat geregeld is, gaat het snel. Een andere auto wordt gehaald en ik ontvang het nieuwe contract. Hij laat zien dat de dropoff kosten zo’n 200 dollar zakken! Yaj!

Dan worden we doorverwezen naar de auto. We gooien de bagage erin, stellen spiegels, stoelen en de rest en sjeezen naar de uitgang van de garage. Daar worden de gegevens nog een laatste keer gecontroleerd en dan kunnen we echt op weg.

Ons doel voor vandaag is Sequoia & Kings Canyon National Park. Volgens google is dit een ritje van zo’n 5½ uur, maar dat is zuivere reistijd. Gek genoeg worden we weer naar het noorden gestuurd om via de Oakland Bay Bridge naar Oakland te rijden.

Oakland Bay Bridge

Op weg naar Sequoia en Kings Canyon willen we nog boodschappen doen, maar intussen komen we bijna om van de honger. Het is dan ook inmiddels 10.30 uur. We stellen Jack in op de eerste de beste Denny’s om te ontbijten (Yaj, blueberry pancakes!). Daarna stoppen we bij de Walmart om een cooler te halen en boodschappen te doen. De cooler hadden we al online besteld, maar is helaas niet op tijd in de winkel, dus we pakken er gewoon een uit het vak. Gelukkig wordt het bedrag automatisch teruggestort op de creditcard als je ‘m niet ophaalt. Daar maken we ons dus geen zorgen om.  Bij de Walmart vinden we ook bijna alle boodschappen. De spullen die zij niet hebben, halen we op weg naar de highway bij de Safeway.

Dan gaan we weer op weg, maar we vorderen niet gestaag. We rijden van de ene file de andere in en het schiet niet op. We zien de uren wegtikken, maar ja, we kunnen er niets tegen doen.

onderweg

Rond 18.30 uur komen we aan bij de ingang van het park. We kopen meteen een Annual park pass die een jaar geldig is en waar we tot en met september 2019 gebruik van kunnen maken. De ranger vertelt dat het nog ongeveer een uur rijden is naar de lodge waar wij verblijven. Het ligt aan de andere kant van het park.

We maken bij een andere lodge nog een pitstop en gaan dan weer snel op weg. Ik wil voor het donker wordt zo ver mogelijk komen, maar ik weet nu al dat ik een lang stuk in het donker zal rijden. Het zij zo.

Onderweg zien we een prachtige zonsondergang. Daar moeten we wel voor stoppen om een foto te maken. Monique kan zo snel haar camera niet pakken, maar de telefoon is ook goed genoeg. Het is echt schitterend, maar de zon is ook zo verdwenen.
We stappen weer snel in de auto en rijden door. Langzaamaan gaat het van schemer naar donker, maar het is verrassend goed te doen. Ik hoop alleen dat er niet ineens een beer besluit over te steken. Tenslotte bevinden we ons in bear country, waar op dit moment de beren zeer actief zijn.

zonsondergang

Dat gebeurt niet en om 19.30 uur komen we in het aardedonker aan bij de lodge. We gaan snel naar binnen om in te checken en de dame vertelt dat koffie en thee gratis is voor gasten en dat we, als we dat nodig hebben, iedere dag een pak ijs gratis krijgen. We hoeven alleen de kamersleutel te laten zien. Ook krijgen we te horen dat we alle spullen waar een luchtje aan zit (voedsel, drankjes, maar ook toiletspullen) uit de auto moeten halen. Ook de cooler mag niet blijven staan. Alles om te voorkomen dat een beer iets ruikt en auto’s gaat vernielen.

Als eerste halen we dus alle etenswaren en drinkwaren uit de auto. Daarna lopen we nog een keer terug naar de auto voor de rest.
Dan gaan we nog snel een hapje eten bij de cafetaria. Het is geen uitgebreide kaart, maar het voldoet voor nu.

Daarna gaan we terug naar de kamer, drinken nog een drankje en dan wil ik het blog van gisteren plaatsen. Dat lukt niet. Het wifi signaal is niet het beste. Op mijn telefoon heb ik nog net verbinding, maar voor de rest… NOT! Dat blog komt nog wel.

Ik schrijf het blog van vandaag en besluit dan om lekker te relaxen.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.