Dag 08: Dead Horse Point, Shäfertrail in Canyonlands NP en Arches NP

We zijn weer lekker vroeg op vandaag, bellen even snel naar huis en gaan daarna richting Dead Horse Point. Dead Horse Point stond in 2004 al op het programma, maar om de een of andere reden zijn we hier toendertijd niet geweest. Hoog tijd dus voor een bezoek.

Dead Horse State Park is een vrij klein park, maar vergis je niet, het is erg indrukwekkend. Het is vooral bekend door de slotscène van de film Thelma & Louise. De scène waarin ze na de achtervolging het ravijn inrijden.
We lopen een trail langs de kliffen en op een punt met een fantastisch uitzicht gaan we zitten om op ons gemak te genieten van het uitzicht. Het is echt onbeschrijflijk mooi wat we zien.

Na een tijdje rijden we door naar Canyonlands National Park, dat op zo’n 30 minuten rijden verderop ligt, om te informeren naar de condities van de Shäfertrail. De Shäfertrail ligt in Canyonlands NP en is 100 mile lang. Wil je deze trail uitrijden, dan ben je 2 dagne zoet. Het is namelijk niet zomaar een trail, het is een trial die je alleen mag rijden met een 4×4 en high clearance en laten wij nou net een 4×4 hebben met high clearance! Het lijkt ons geweldig om een stuk van deze trail te rijden en het is bedoeling dat we dit morgen gaan doen.

Bij het visitor center “Island in the Sky” krijgen we te horen dat de trail op dit moment heel goed te rijden is, maar er wordt wel regen verwacht. En deze trail wordt onbegaanbaar als het regent. We hopen dus maar dat het droog blijft.

We rijden een stukje verder en stoppen bij een viewpoint, vanwaar we de Shäfertrail zien liggen. Vanaf Dead Horste Point zagen we al auto’s rijden die heel langzaam gingen. Hier zien we hoe de auto’s schommelen en wat voor gaten ze moeten ontwijken! En ja, dat wil ik ook! Gaaf! KICKEN!!! Alle hoop is dus gevestigd op morgen. We spreken wel af dat bij het minste geringste twijfel over het weer, we deze trail niet gaan rijden…

We willen het bezichtigen van dit park uitstellen tot later. Tenslotte hebben we tijd genoeg in deze omgeving en rijden het park weer uit om naar Arches National Park te gaan. Dit park hebben we in 2004 al gezien, maar het blijft een mooi park en als we dan toch in de buurt zijn!
Inmiddels is het ruim lunchtijd geweest en we hebben honger, dus we zoeken een picknickplaats en eten op ons akkertje een lekker broodje.

Na de lunch besluiten we om aan het werk te gaan. Na 1 week ziet de auto er uit als een beest. Door de dirtroad naar the Wave en de tour door Monument Valley was de auto rood uitgeslagen, zowel binnen als buiten, en het is dus de hoogste tijd om de auto door de wasstraat te halen. We rijden naar de doe-het-zelf wasserette, alwaar ik natuurlijk de auto sta te boenen en Monique vanaf een veilig afstandje staat toe te kijken, met haar camera standby! Tja, ik begrijp ook niet waarom ze op een veilig afstandje blijft staan… 😀

Na dit harde werken hebben we wel iets lekkers verdiend en dat lekkers verkopen ze bij de Starbucks: de frappucino! Erg lekker, in Nederland kun je ze helaas (nog) niet zo lekker krijgen!

Eén ding hebben we niet gedaan in 2004. De zonsondergang bij Delicate Arch, dus ruim voordat de zon gaat zakken, rijden we weer terug naar Arches NP. We rijden op een lekker drafje naar de parkeerplaats, maar daar is geen parkeerplaats meer te vinden! Teleurgesteld besluiten we om dan maar naar het viewpoint te lopen en snel rijden we naar de bijbehorende parkeerplaats. We lopen naar boven en alhoewel we Delicate Arch vanaf de schaduwzijde zien, is het wel ongelooflijk mooi. En een stuk rustiger.

Als de zon is weggezakt, stappen we weer in de auto om in file het park uit te rijden.

Geplaatst door Sandrah op 9/17/2007 06:03:00 AM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.