Dag 19: Joshua Tree National Park

Eindelijk zien we weer een strakblauwe lucht als we op staan. Dat was wel voorspeld, maar het is ook wel fijn als het echt zo is. We zijn dan ook op tijd de deur uit en rijden eerst naar Twentynine Palms om ijs voor de cooler te halen. Dan gaan we op pad naar Joshua Tree National Park, dat in de achtertuin van dit stadje ligt.

Zoals altijd stoppen eerst bij het Visitor Center waar we een kaart gaan halen. De ranger vraagt of ze een en ander kan toelichten en dat vinden wij prima. Ze geeft ons wat info over de trails die we kunnen lopen en de verschillende stops. Het klinkt goed, dus hier gaan we ons wel een tijd vermaken. Ook worden we gewaarschuwd om vooral veel water te drinken. Er zijn hier verschillende mensen overleden door uitdroging die met onvoldoende water op stap gingen.

We zijn allebei blij dat we de auto uit kunnen, dus we stoppen meteen bij het eerste punt, Skull Rock. Deze rots staat al meteen aan de weg, maar we besluiten om ook de trail te lopen die hier ligt. Hier zien we nog geen Joshua Trees, maar we zien wel weer interessante rotsformaties, die mij doen denken aan Alabama Hills.

IMG_3156

Terug bij de auto gaan we verder en al snel zien we de eerste Joshua Trees. Ik ben verbaasd als ik zie hoe groot ze zijn, want dat had ik niet verwacht. We stoppen bij de volgende trail die ons dwars door de trees leidt.

IMG_3166

IMG_3178

Na deze trail moet ik eerlijk bekennen dat ik blij ben dat hier ook de imposante rotsformaties zijn. Ik vind het park namelijk wat saai! Als je een paar van die Joshua Trees hebt gezien… tja, dan heb je ze wel gezien. Maar het is wel prettig dat we weer wat rond kunnen wandelen, zonder zeikend nat te worden.

IMG_3199 IMG_3237

We rijden door naar het laatste interessante punt, Hidden Valley. Hier lunchen we eerst en dan gaan we de verrassend leuke trail lopen. Deze trail leidt ons door een valleitje omringd door rotsen waarvan we inmiddels weten dat het graniet is. Nu weten we ook waarom hier veel mijnen zijn en waarom het een walhalla is voor klimmers.

Als we we bij de auto komen, is het inmiddels al half vier. We besluiten om Cholla Garden morgen te bezoeken. Dit ligt aan de weg naar de I10 die ons naar Phoenix zal brengen. We moeten namelijk nog een hotel boeken voor Phoenix en zonder internet gaat dat wat lastig. We rijden dus naar de Starbucks voor een welverdiend bakkie en gaan op zoek naar een hotel.

Terwijl ik het hotel boek, begint Monique een heel gesprek met een Texaan. Hij raadt meteen waar we vandaan komen en vertelt dat hij ooit in Duitsland op vakantie is geweest. Hij had ook graag naar Nederland gewild, maar dat zat er niet in. Duitsland is als een rode draad deze vakantie!

Als alles geboekt is, halen we nog een bakkie en stappen weer in de auto. Het is nog hardstikke vroeg, dus we gaan toch nog weer terug naar het park om Cholla Garden te bekijken. Als we daar aankomen, zijn we blij dat we dit nu gedaan hebben, want eerlijk gezegd vinden we het een beetje zonde van de tijd. De cactussen zijn grappigmet hun bolletjes die, zo zijn we gewaarschuwd, zich meteen vastkleven. Eventuele stekels kunnen met een pincet verwijderd worden, lezen we op een van de informatieborden. Wat dan wel weer grappig is, is dat er dan ineens een katoenboompje tussen al die cactussen staat.

IMG_3260IMG_3267

Als we terug rijden naar het huisje zijn we het erover eens. Dit park is leuk om gezien te hebben, maar een favoriet is het niet. We zijn ook wel verwend met al die mooie parken die we tot nu toe tijdens onze vakanties hebben gezien.

 

Morgen vliegen we weer naar huis, de laatste verslagen zal ik dan plaatsen. Wordt vervolgd…