Dag 14: Change of plans. Again!

Gaat er bij ons ooit wel eens iets volgens planning? Ja hoor, zo nu en dan. Maar we houden ook wel van een verandering. Dus ik gaf Monique de keus in Zion NP. Of we lopen vandaag de Narrows, met gehuurde waterschoenen of we gaan toch richting Death Valley. Voor Monique is dit geen moeilijke keus. De Narrows lopen niet weg, die doen we wel een andere keer. Nu gaat Death Valley ook nergens heen, maar dat mag de pret niet drukken.

In ons hotel gaan we kijken of we nog een overnachting in Death Valley zelf kunnen boeken en ja hoor, er is nog (weer?!) een cabin vrij. Meteen geboekt, alleen… deze overnachting is voor de nacht van zaterdag op zondag. Dus zoeken we nog een plek voor de vrijdag op zaterdagnacht. Na lang beraad wordt dat Las Vegas. We overnachten vrijdag op zaterdag in Vegas (yeah baby!), zaterdag op zondag zijn we in Death Valley en dan… dan zien we wel verder.

We staan weer vroeg op. Niet omdat het zo ver weg ligt, maar zodat we zo snel mogelijk weg kunnen uit dat hellhole waar we overnachten. Onderweg maken we weer een pitstop en ontbijten bij de IHOP (International House of Pancakes) en vervolgens gaan we snel weer op weg. Bij Las Vegas zijn diverse winkelcentra en wij zijn wanhopig op zoek naar winkels! Leven in de wildernis (ahum!) is prima, maar op een gegeven moment gaan we de stad toch wel missen.

En we willen op tijd in Vegas zijn om nog kaarten te bespreken voor een show. Welke shows de revue gepasseerd zijn? Celine Dion (alias het Monster), maar daar krijgt Monique mij met geen 10 paarden naar toe. Tom Jones, leek ons hilarisch! Maar ook Ka van Cirque du Soleil zag er spectaculair uit. Welke het zou worden? Daar zijn we nog niet helemaal uit.

De rit naar Vegas is slaapverwekkend. Maar uiteindelijk zien we van mijlenver al de Stratosphere Tower. Vol goede moed gaan we op zoek naar het winkelcentrum aan de noordkant van Vegas. Tja, dat is lastig te vinden zonder navigatie. Maar niet getreurd, hoor. Aan de zuidkant zit er ook één, dus we besluiten om eerst te gaan inchecken en de bagage uit de auto te halen en daarna verder rijden. Maar één ding zijn we vergeten en dat is het vrijdagmiddag verkeer!

Langzaamrijdend en stilstaand verkeer. En dan ben je eindelijk in de stad, maar dan ben je nog lange niet bij je hotel! Want dan moet je de strip nog afrijden… Afijn, we waren vroeg, maar zijn uiteindelijk helemaal niet zo vroeg.
Niet getreurd, na ingecheckt te hebben in het Monte Carlo gaan we op weg op naar een shoppingspree! Groot feest, we zijn weer blij!

Na een tijdje shoppen, wordt het buiten steeds bewolkter, komt er meer wind en bedenken we dat het maar beter is om richting de auto te gaan. We hebben al gehoord dat er slecht weer komst is. Op naar het hotel om alle aankopen achter te laten en dan gaan we op weg naar het dinerbuffet! We eten heerlijk, besluiten en passent om de show die avond te laten zitten en gaan nog even terug naar onze kamer op de 29e verdieping, we kijken naar buiten en waren alles om ons heen vergeten! Wat een spektakel! De ene na de andere lichtflits! Recht de grond in, zodat de we de vonken er vanaf zagen komen. Uitval van electriciteit in een gedeelte van de stad achter de Strip. Echt niet normaal, wat een noodweer!

Na een tijdje was het onweer grotendeels over, dus gaan we de jassen uit de auto halen. Het lijkt wel alsof er een zondvloed naar benee is gekomen. De straten zijn vol gelopen met water… Klossend door de plassen zijn we naar het MGM Grand gelopen, maar door de regen besluiten we al snel om ons eigen hotel weer op te zoeken.

Geplaatst door Sandrah op 9/27/2007 03:39:00 AM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.