Dag 13: Zion National Park

Ook deze morgen springen we weer uitgeslapen uit bed, om op tijd in Zion National Park te zijn. In dit park mag je niet met je eigen auto rijden. Wil je dus iets zien van het park, dan ben je afhankelijk van de shuttlebussen. We hebben al waarschuwingen gezien dat er geen parkeerplaats meer vrij zou zijn bij het visitor center van 10.00 uur tot 15.00 uur, dus we willen ruim op tijd in het park zijn.

Als eerste wippen we weer even binnen bij het visitor center om te kijken wat de weersverwachting is voor vandaag. Die is goed, een temperatuur van rond de 30 graden celcius. Lekker warm, dus.

Om 09.00 uur zitten we klaar in de shuttlebus, die gereden wordt door een chauffeur die vol goede moed aan de dag begonnen is. NOT! De man is zeker geen inspirerende factor voor vandaag. Maar dat deert ons niet.

De eerste stop die wij maken is bij Zion Lodge. Hier begint de eerste trail die we willen doen vandaag. Ja, we gingen weer klimmen… Ik ben eigenwijs en kan het niet laten.
We willen de Emerald Pools zien. Hier zijn er 3 van: de Lower, de Middle en de Upper. Ons eerste doel is de Lower, want dit is een easy walk, maar die is wel heel easy. Dus lopen we verder naar de Middle, die we niet zien op de heenweg. Dan zien we dat de Upper nog maar 0.3 mile verder is. En ach, het gaat wel lekker vandaag, dus we gaan door! En dat is maar goed ook. Gewoon mooi, stil en mooi! Zo staam we een minuut of 5 in stille verrukking te kijken naar de Upper Emerald Pool. Hierna maken we natuurlijk wat foto’s en een filmpje om vervolgens weer in stilte alleen maar rond te kijken. We eten en drinken nog wat en op weg gaan we weer.

Hierna lopen we nog langs de Middle Pool, maar na de Upper vinden we ook deze toch wat minder. Vervolgens gaan we via de Grotto trail weer naar beneden.

Na zo’n 2,5 tot 3 uur hiken komen we aan bij de picknickplaatsen. We eten een lekker broodje en drinken maar weer wat, voordat we verder gaan naar de Riverwalk. Deze walk gaat over een redelijk vlak gedeelte, grotendeels langs de Virgin river. Aan het einde van deze walk beginnen de Narrows. Hier kun je door het water naar de Narrows lopen. Het moet ongelooflijk mooi zijn, maar ja, we hebben net nieuwe schoenen en om nou op blote voeten in het ijskoude water, met dure apparatuur op je rug, over gladde keien te moeten waden, zien we niet zo zitten. We hebben er nog wel over gedacht om dit morgen te gaan doen, tenslotte hebben we een dag over. In het plaatsje Springdale kun je waterschoenen en stokken huren, maar na ampel beraad hebben we besloten om het niet te doen en het te bewaren voor een volgende keer…

Na deze wandeling hebben onze voetjes dringend behoefte aan rust, dus we pakken de shuttle weer en gaan terug naar het visitor center. We pakken de auto en rijden nog een keer via de main road naar de oostkant van het park. Om daar te komen moet je door de 1 mile tunnel (gebouwd in 1930). In deze tunnel is het stikdonker, maar zijn er om de zoveel honderd meter luchtgaten. Monique stoeit nog met haar camera om een mooi plaatje te schieten vanuit de rijden de auto, want we kunnen natuurlijk niet stoppen. We zullen zien of deze foto’s gelukt zijn….

Geplaatst door Sandrah op 9/21/2007 05:13:00 AM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.