Dag 13: US Air Force Academy Cadet Chapel

Going to the Chapel and we’re gonna get…. NOT! We gaan vandaag de enige US Airforce Base bezoeken, waar we waarschijnlijk ooit zullen komen. Maar first things first.

We zijn een stuk eerder op dan gisteren. We zijn zelfs te vroeg. Op ons dooie akkertje eten we wat en drinken we een kop koffie. Dan maken we ons klaar om weg te gaan. We gaan vanmorgen de US Airforce Academy Cadet Chapel bezoeken. We rijden terug naar Colorado Springs en dumpen onderweg nog even wat vuil. De cabin waar we verblijven wordt niet regelmatig verhuurd of bewoond, dus we moeten het vuil zelf weggooien.

Dan rijden we in een stuk door naar de Academy. We zien van verre al een vliegveld, stadion (alhoewel die op dat moment nog niet snappen) en de kapel, ons doel van vandaag.

We rijden naar de ingang en ik geef onze paspoorten af. We krijgen te horen dat we eerst een dagpas moeten halen en dat kan bij de andere ingang. Een en ander moet omdat we geen Amerikaanse nationaliteit hebben. Oké dan! Jammer dat ze dit niet op de website zetten. Aan de andere kant: misschien staat het er wel, maar heb ik het gewoon niet gelezen.

IMG_2707

Als we bij het juiste gebouw komen, lopen we naar binnen. Ee zijn iets van 8 mensen voor ons, maar we komen er al snel achter dat dat niet allemaal buitenlanders zijn. Het gaat dus redelijk snel. Als ons nummer wordt geroepen, lopen we naar de balie. Een militair neemt onze paspoorten aan en vraagt het rijbewijs van degene die rijdt. Die geef ik dan ook maar af.

We gaan weer zitten en wachten… en wachten… terwijl er blijkbaar van alles gecheckt wordt. Dan wordt Monique naar voren geroepen. Ze moet op de foto.
Niet veel later horen we onze namen. Het is altijd zo raar dat we bij onze voornamen worden aangesproken of worden geroepen. Maar ja, onze achternaam is niet uit te spreken voor de Amerikanen.

Als we de paspoorten aannemen, blijkt Monique als chauffeur te staan, maar gelukkig is mijn naam wel bij de opmerking op de dagpas genoemd. Monique mag namelijk niet in de huurauto rijden.
We rijden terug naar de andere ingang en maken een pitstop voor koffie. Zodra we die hebben, rijden we verder naar de ingang en dit keer mogen we doorrijden nadat de militair een blik op de dagpas werpt.

IMG_2708 (2)IMG_2705

We rijden het terrein op en dat blijkt immens groot te zijn. We rijden langs een sportcomplex waar het complex bij ons in de buurt volledig bij in het niet valt.
Als eerste rijden we naar het visitor center, parkeren de auto en lopen naar binnen. Hier lees je over de geschiedenis en zien we dat alle kadetten een 4-jarige studie doen. Ook moeten ze verplicht een (team)sport beoefenen (er is o.a. een football team, ijshockey team en baseball team) en worden ze opgeleid tot officier. Na 4 jaar studeren ze af met een bachelor of science en worden ze geacht een team te kunnen leiden binnen de luchtmacht waar dan ook ter wereld.

IMG_2699IMG_2698

Maar we komen natuurlijk voor de enorme kapel. Net voor we het visitor center uitlopen, zie ik dat de kapel tot ergens in 2020 is gesloten wegens renovaties. Monique is zwaar teleurgesteld dat ze niet binnen kan fotograferen. Gelukkig kunnen we ‘m nog wel aan de buitenkant bewonderen.
We lopen weer naar buiten en gaan het wandelpad naar de andere kant op. De kapel is werkelijk een immens groot gebouw en heeft een hele specifieke bouw. De kapel is ontworpen door Walter Netsch jr. Het ontwerp bestaat uit glas, aluminium en staal en moet de vleugels van de gevechtsvliegtuigen voorstellen. Wat mij betreft is dat goed gelukt. De kapel representeert alle geloven die je je maar kan bedenken, met de grootste ruimte voor de Protestante kerk. We hadden graag een kijkje binnen willen nemen, ondanks dat wij verder niets met het geloof hebben.

IMG_2706IMG_2702 (2)IMG_2703

Bij terugkomst bij het visitor center lopen we nog even naar binnen. We kijken de film die wordt gedraaid en leren nog een aantal interessante feitjes.

Dan stappen we in de auto en gaan eerst lunchen. Daarna rijden we terug naar Colorado Springs en gaan naar Garden of the Gods National Natural Landmark. Maar net als jaren geleden, is het nu ook niet het park(je) voor ons. We zijn teveel verwend.

We besluiten om terug te gaan naar de cabin, daar nog wat te relaxen en op ons gemak op te ruimen, voordat we ons gaan voorbereiden op de lange rijdag van morgen.

2 reacties op Dag 13: US Air Force Academy Cadet Chapel

  1. Pa zegt:

    Interessant gebouwen mooi gefotografeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.